Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"dalić ima našu punu podršku"

Iz HNS-a otkrili kako će raspodijeliti 29,5 milijuna dolara koje su Vatreni zaradili: "Želimo stvoriti nove sportaše kao što su Modrić, Lovren..."

Gost u Dnevniku Nove TV bio je HNS-ov direktor za natjecanja, infrastrukturu i razvoj Marijan Kustić, a s njim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Marijan Kustić i Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Direktor HNS-a za natjecanje, nogometni razvoj i infrastrukturu Marijan Kustić gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV nakon što je reprezentacija Hrvatske osvojila srebrnu medalju na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji. S njim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Vatreni su u HNS priskrbili čak 29,5 milijuna dolara osvajanjem drugog mjesta, a na koji način će se taj novac raspodijeliti i koji su prioriteti otkrio je Marijan Kustić. Razgovora je bilo i o izborniku Zlatku Daliću, kojeg nakon ovog uspjeha povezuju s odlaskom s mjesta izbornika.

Ulagat će se u baze, nove Modriće i Lovrene

* Oko javnosti sada se s Modrića i društva okreće prema HNS-u. Pitanja je puno, ali javnost posebno zanima kakav je plan HNS-a? Kako će iskoristiti ovu euforiju? Postoji li plan?

"Sigurno da HNS ima i plan i program, a vjerujem da ćete se dotaknuti i onih sredstava koje će HNS dobiti kao bonus od plasmana na ovom Svjetskom prvenstvu. Ono što mene posebno interesira jest što će se dio sredstava usmjeriti na infrastrukturu, što je sigurno prioritet kod nas, i naravno da će se usmjeriti u županijske saveze, u naše baze. Moramo riješiti taj dio, onda ćemo zasigurno imati i više novih Modrića, Lovrena i ostalih.".

* Kakva je situacija sa Zlatkom Dalićem? Ostaje li tamo gdje ga svaki navijač želi vidjeti?

"Izbornik Dalić ima važeći ugovor do 2020. godine, i on je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Siguran sam da će predsjednik HNS-a, gospodin Davor Šuker, u dogledno vrijeme s njim sjesti i razgovarati, ali on je naš izbornik.".

* Sprema li se povećanje u financijskom smisli? Dalić je najslabije plaćeni izbornik od 10 najboljih reprezentacija.

"Pa dobro, zato kažem, predsjednik Šuker će sigurno razgovarati s gospodinom Dalićem, a konačnu odluku donosi Izvršni odbor. Ali, moram istaknuti da izbornik ima podršku i gospodina Davora Šukera i cijelog Izvršnog odbora.".

Nacionalni stadion će se graditi, ali i obnavljat će se postojeći

* Poznato je da će HNS, samo od FIFA-e, zaraditi 29,5 milijuna dolara, odnosno oko 24 milijuna eura. Znamo da određeni dio kolača ide igračima i stručnom stožeru. Puno se nagađa u kojem omjeru se djeli taj novac. 60:40?

"To su ti neki omjeri, ali ja bi više o tome razgovarao kada dođemo do raspodjele".

* Puno se priča o nacionalnom stadionu. Je li to pravo rješenje?

"Nacionalni je stadion svakako potreban. To je sigurno. Ovo je sada veliki poticaj, ovaj veliki rezultat naših Vatrenih. Ali, ja ne bih stao sam na stadionu, jer su se već pojavile priče da će hrvatska reprezentacija, ako napravimo nacionalni stadion, igrati samo u tom gradu, no naš je interes da se i postojeći stadioni urede. Gdjegod budu uvjeti za odigravanje utakmica, tamo će biti i reprezentacija Hrvatske".

* Može li se primjerice uložiti u obnovu postojećih stadion, poput Poljuda koji je bez dileme najljepši hrvatski stadion?

"Slušajte, svakako da da, rekao je jučer gospodin koji vodi sport u Splitu da treba uložiti u Poljud, ali treba to učiniti i za ostale stadione u Hrvatskoj".

O budućoj suradnji s Hajdukom - vrlo kratko

* Za kraj, samo kratko: kakvu suradnju očekujete s novim Hajdukovim predsjednikom?

"Očekujem dobru suradnju i sve najbolje".

* On i uprava često, ali i brojni klubovi često znaju isticati kao glavnu rak ranu hrvatskog nogometa iako to nije nužno vezano za reprezentaciju.. suđenje. Ima li kakvih novosti po tom pitanju?

"Možemo reći da je danas za povjerenika koji će delegirati suce na prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi izabran gospodin Girek. Ali moram istaći posebno i da je u posljednjih godinu dana jedan veliki iskorak napravljen kada je u pitanju suđenje. Sigurno bi..."

* Što gospodin Gerek može donijeti po tom pitanju?

"Sigurno će napraviti iskorak , da će biti kvalitetnije i bolje suđenje. Nadam se da ćemo u skorašnje vrijeme to još poboljšati još na bolje".

* U kakvom je odnosu Zlatko Dalić s Davorom Šukerom s obzirom na to da ste i sami sada spomenuli da je na njima dvojici da se dogovore?

"Prije svega ovo je sam rezultat nogometne reprezentacije. To je dugoročan rad. Sjetimo se samo nekoliko mjeseci da kada je gospodin Dalić bio izabran za izbornika. Bilo je puno onih koji nisu vjerovali u njega i predsjednik Davor Šuker i izvršni odbor dao njemu podršku i na koncu se pokazalo da je to najbolji potez. Zato čestitke izborniku i Davoru Šukeru i svima onima uz naše igrače koji su naši heroji i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u svemu ovom".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider