Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova avantura

Tvorac povijesnog uspjeha napušta Hajduk? Marijan Budimir ulazi u seniorski nogomet

Mediji iz susjedne Bosne i Hercegovine pišu da Marijan Budimir napušta Hajduk i preuzima Široki Brijeg…

Marijan Budimir (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Trener juniora Hajduka Marijan Budimir, koji je odveo splitsku momčad do finala omladinske Lige prvaka i smatra se tvorcem te momčadi, mogao bi postati novi trener Širokog Brijega, člana bosanskohercegovačke lige.

To je informacija koju je plasirao BiH portal SportSport.ba, koji piše da je Budimir blizu preuzimanja dvostrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

Široki je prošlu sezonu završio na petom mjestu Premijer lige i nije se uspio plasirati u Europu tako da je odlučio okončati suradnju s Ivicom Barbarićem te je u potrazi za novim trenerom.

Odlazak Budimira iz Hajduka i nije neko iznenađenje, zapravo je očekivano.

Marijan Budimir napušta Hajduk i preuzima Široki Brijeg?

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić sugerirao je da bi Budimir mogao napustiti splitski klub.

"Mislim da je za Budimira dobro da ide iz kluba, ali volio bih da ostane. Mora se naviknuti na seniore, na medije... Da bi se jednom mogao vratiti. Bit ću sretan ako ostane, ali to neće biti dobro za njega", poručio je predsjednik Hajduka nakon što je Budimir odveo juniore Hajduka do finale omladinske Lige prvaka, što je najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa u tom uzrastu.
Budimir je dijete Hajduka, prošao je sve njegove selekcije, ali nije napravio zapaženiju igračku karijeru. Trenerskim poslom počeo se baviti u RNK Split, a u omladinsku školu Hajduka došao je 2016.

Juniori Hajduk igrali su finale Lige prvaka, ali nisu uspjeli postati prvaci Hrvatske. U završnici prvenstva izgubili su utrku s Dinamom i sljedeće sezone neće imati pravo igranja u UEFA-inom elitnom omladinskom natjecanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider