Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
miljenik igrača

Tvorac Hajdukova čuda: "Ovo nije gotovo, idemo postati europski prvaci"

Marijan Budimir stigao je do najvećeg uspjeha u svojoj trenerskoj karijeri.

Marijan Budimir (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Hajduk slavi svoj povijesni uspjeh. Juniori Hajduka plasirali su se u polufinale juniorske Lige prvaka.

Bili su nakon penala prošli Dortmund, a prije toga su u nokaut-fazi izbacili Šahtar i Manchester City, koji je bio veliki favorit na Poljudu.

Velike zasluge za ovaj uspjeh idu Marijanu Budimiru, treneru mladih juniora. Budimir već nekoliko sezona bilježi odlične rezultate u juniorskim natjecanjima. Napravio je najbolje juniore u državi, a sada je stigao i do uspjeha svoje mlade trenerske karijere.

Navijači Hajduka u Dortmundu Informacije za navijače Hajduka: Samo stajaća mjesta u Nyonu, ulaznice se mogu rezervirati divider

''Ovo je velik dan za sve hajdukovce. Hajduk je napravio ogroman uspjeh, najveći od četvrtfinala Lige prvaka. Svaka čast momcima i stožeru na pripremi utakmice. Na kraju smo morali imati malo sreće koju nismo imali tijekom 90 minuta, kada je u završnici lopta pogodila u gredu. Prvi put nisam mogao gledati zadnji penal. Znali smo da obranu moramo odigrati na maksimalnom nivou, kao protiv Cityja. Žao mi je što smo ih previše respektirali kada smo imali loptu u nogama, ali svaka čast momcima. Bili su umorni, ali su izdržali cijelu utakmicu'', rekao je Budimir pa komentirao sjajnu podršku na tribinama:

''Hvala im. Prepoznali su naš rad i trud. Najveća nam je pohvala kad čujemo 'ovo je Hajduk'. Malo fali našim navijačima da se zapale. Juniori su im ove i prošlih godina dali razloga za slavlje. Ovo još nije gotovo. Uz malo sreće idemo biti europski prvaci!''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider