Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pokrenuo ogromnu akciju

Rashford postao heroj Engleske: Političari odbili, pa prihvatili njegov prijedlog za pomoć djeci

Mladi engleski nogometaš odlučan je u namjeri da pomogne djeci koja prolaze kroz životnu priču sličnju njegovoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcus Rashford oduševio je Englesku zbog humanitarnog rada tijekom karantene zbog pandemije koronavirusa. Mladi nogometaš Manchester Uniteda skupio je milijune funti humanitarne pomoći, osigurao obroke milijunima djece, naučio znakovni jezik kako bi mogao biti sudac večeri poezije u školi za gluhe…

Rashford je svoje djelovanje podigao na višu razinu, pa se tako o njegovoj posljednjoj kampanji na društvenim mrežama raspravljalo i u Parlamentu.

Rashford je pokrenuo inicijativu da se besplatni obroci za najugroženiju djecu, uvedeni zbog koronavirusa, produže i tijekom ljeta. Poslao je otvoreno pismo zastupnicima, ali vlada na čelu s Borisom Johnsonom odbila je njegov prijedlog. Međutim, nakon velike podrške koju je skupila Rashfordova inicijativa, političari su ipak promijenili odluku i odlučili prihvatiti njegov prijedlog.

  gol expired Američkom sportu prijeti veliki skandal: ''Ovo je prava katastrofa za našu igru'' divider

"Moja priča dobro je poznata mnogim obiteljima u Engleskoj: mama je radila puno radno vrijeme za minimalac kako bi osigurala dobar obrok svaki dan, ali nije bilo dovoljno. Oslanjali smo se na besplatne školske obroke, dobra djela trenera i prijatelja; pučke kuhinje i banke hrane nisu nam bila strana mjesta", opisao je Rashford u otvorenom pismu što ga je motiviralo na akciju.

Rashford je skupio ogromnu podršku pod oznakom #MakeTheUTurn, pa se pritisak na politiku nastavlja. Mladi 22-godišnji napadač čak je napisao i članak za ugledni The Times, u kojem je napisao da ''jako dobro zna kako biti gladan.''

Procjenjuje se da oko 200.000 djece u Engleskoj prolazi kroz situacije kakve je iskusio Rashford.

"Ne znam ni što bih rekao. Pogledajte što sve možemo kada se ujedinimo, OVO je Engleska 2020.", napisao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider