Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u klubu oduševljeni

Dinamo predstavio novo pojačanje: ''Dugo smo ga pratili''

Marcos Guilherme i službeno je postao novi nogometaš zagrebačkog Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U borbi za naslov prvaka s Rijekom, Dinamo će ući pojačan i za Marcosa Guilhermea. Jedan od najuglednijih sportskih portala u Brazilu, Globo Esporte, piše kako se ne radi o klasičnom transferu već o posudbi na godinu dana, nakon čega će Dinamo imati pravo otkupiti 50% prava na perspektivnog Brazilca dok će ostalih 50% zadržati Atletico Paranaense, s kojim će Modri u budućnosti zajedno odlučivati o odšteti prilikom transfera i novoj Guilhermeovoj destinaciji.

Njegov dolazak smo najavili u četvrtak, a dan kasnije je predstavljen na Maksimiru.

''Marcos Guilherme izuzetno je talentirani igrač, član mlade reprezentacije koja je igrala finale SP-a 2015. godine i koji posjeduje veliko prvoligaško iskustvo. Po svom godištu definitivno spada u priču koju stvaramo u Maksimiru'', rekao je Marijan Vlak, sportski direktor kluba koji dolazak Brazilca smatra uspjehom struke.

''Uložen je ogroman napor, ali time je i zadovoljstvo veće. Guilhermea smo dugo pratili i dojam je iznad očekivanja. Može pokriti sve tri pozicije u ofenzivi, ali uglavnom je igrao na lijevom krilu. Radi se o dešnjaku koji je izuzetno brz, stvara višak igrača, dobar je u kontranapadu te transformaciji igre. Nemam apsolutno nikakve dvojbe kako je dolazak Guilhermea u Dinamo odlična priča'', zaključio je sportski direktor zagrebačkog kluba.

''Dugo smo radili na dolasku Marcosa Guilhermea u Dinamo i to nije bio lak posao. Ipak je riječ o jednom od najpotentnijih mladih igrača Brazila koji će biti veliko pojačanje za Dinamo. Osim što je trener Petev dobio sjajnog igrača u svlačionici, dolazak Guilhermea velik je dobitak i za ugled kluba'', smatra direktor Tomislav Svetina.

''Naime, Dinamo je stalnim prisustvom na europskoj sceni, odgojem mladih igrača te sjajnim transferima koji su odjeknuli u svijetu stekao odličnu reputaciju koja nam olakšava put do ovakvih igrača poput Marcosa Guilhermea.''

Marcos Guilherme stavio je potpis na ugovor s Dinamom nakon liječničkog pregleda, a u subotu će se pridružiti novim suigračima u turskom Beleku.

''Zahvalan sam Dinamu na prilici koju su mi pružili. Trudit ću se opravdati vaše povjerenje na terenu. Ajmo Dinamo!'', prvi je komentar novog igrača modrog kluba Marcosa Guilhermea.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider