Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pogreška modrih?

Otišao iz Dinama i "poludio": Debitirao s dva gola u ludom preokretu

Dinamo bi mogao požaliti što je olako pustio mladog Brazilca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcos Guilherme bio je član Dinama samo šest mjeseci. Stigao je u siječnju na posudbu kao veliko brazilsko pojačanje koje će, zajedno sa Sammirom, biti ključno u lovu na Rijeku koja je jurila prema prvom naslovu prvaka u klupskoj povijesti.

No, brazilski U-20 reprezentativac u HNL-u je odigrao samo 477 minuta u 11 nastupa, od kojih je šest počeo na klupi. Odigrao je i dvije utakmice za Dinamo II u kojem je postigao svoj jedini gol na hrvatskim travnjacima.

Samo za posudbu Dinamo je Atletico Paranaenseu platio, po Transfermarktu, 1,5 milijuna eura. Već u u srpnju Guilherme je bio na izlaznim vratima, a nova destinacija bila je Sao Paulo. U oproštajnoj poruci kritizirao je bivšeg trenera Ivajla Peteva koji mu nije dao puno prilika za dokazivanje.

Dinamo je dobio natrag uloženih milijun eura, ali oni bi se mogli pokazati kao slaba utjeha ako Guilherme nastavi igrati kao u debiju za novi klub. Bivši Dinamovac odigrao je zadnjih 26 minuta protiv Botafoga i s dva gola bio heroj velikog preokreta.

Domaći Botafogo vodio je 3:1 sve do 84. minute kada je na scenu stupio Guilherme koji se najbolje snašao u gužvi i glavom smanjio na 3:2. Nakon što je Hernanes izjednačio dvije minute kasnije, Guilherme je u sudačkoj nadoknadi pobjegao obrani i pogodio za konačnih 4:3. Nastavi li u ovom ritmu, Guilherme bi se mogao pokazati jednim od najvećih promašaja Dinamove struke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider