Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
spektakularna kupovina

Barca ponudila rekordan iznos za Verrattija, PSG već izgubio bitku!

Talijanski, španjolski i katalonski mediji bruje o spektakularnom transferu Marca Verrattija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ludilo prijelaznog roka ovih je dana zahvatilo i Barcelonu. Nagađalo se kako bi Barca zbog neuspješne prošle sezone (osvojen Kup kralja) mogla povući neki veliki potez, ali vijesti koje stižu iz Pariza posljednjih dana idu u smjeru kakvom se malo tko nadao.

Prošlih mjeseci pisali smo kako Katalonci traže veliku zvijezdu, neku igračinu koja će odmah dobiti startno mjesto u veznom redu. Poznato je kako Andres Iniesta teško može pratiti ritam brojnih utakmica, što se pokazalo ove sezone kada je pretrpio nekoliko ozljeda. Zato mu na Camp Nouu traže nasljednika već neko vrijeme.

Akcija vraćanja Thiaga Alcantare, koji je trebao biti prirodni nasljednik Xavija, dobila je gromoglasan smijeh u Bayernu, dok je kratka sapunica oko Isca pomogla Španjolcu da poboljša poziciju u Realu i dobije novi ugovor.

Nemoguće postaje moguće

Marco Verratti spominjao se sramežljivo, jer je praktički bilo nemoguće izvući ga s Parka prinčeva. Zato je u prvi plan stigla opcija s Coutinhom. Bio je to nekako najizgledniji scenarij, no očito je Jurgen Klopp uspio nagovoriti Brazilca na ostanak.

Tada su u Barceloni shvatili kako će morati duboko posegnuti u blagajnu ukoliko žele dovesti neku svjetsku klasu i počela je ''akcija Verratti''. L'Equipe je u nedjelju plasirao bombu kako 24-godišnji Talijan želi napustiti PSG, a neki su potezi na društvenim mrežama napravili pravu pomutnju među navijačima Blaugrane.

Prvog dana novog tjedna Gazzetta dello Sport je plasirala informaciju kako je Barca poslala ponudu od čak 100 milijuna eura! Poznati talijanski novinar i stručnjak za transfere Gianluca di Marzio je pak objavio kako je došlo do novog sastanka Verrattijevog agenta Di Camplija s čelnicima PSG-a.

Di Marzio tvrdi kako se sastanak još jednom završio negativno po Parižane. Verratti želi otići, a čelnici kluba žele još jedan sastanak ''oči u oči'' s Talijanom kako bi shvatili zašto ih želi napustiti. Taj bi se susret trebao dogoditi ovog tjedna i vidjet ćemo hoće li ga uspjeti nagovoriti da se predomisli.

Barcelona je u ofenzivi, javio se i Xavi pohvalivši talijanskog veznjaka koji bi se sjajno uklopio u momčad koju će od ove sezone voditi Ernesto Valverde. Nude mu plaću od 10 milijuna eura po sezoni, što je četvrtinu više nego je imao na Parku prinčeva.

Verratti se navodno zasitio igranja u Francuskoj gdje je njegova momčad nakon četiri godine skinuta s trona. Hoće li Barca pobijediti Bayern i Chelsea koji su također pokazali zanimanje? 100 milijuna će vjerojatno biti dovoljno...
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider