Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Xavijev prvi derbi

Postave za El Clasico: Jedan igrač Reala ima šansu ući u povijest, a na kraju sezone mora otići

Ako Real izbaci Barcelonu i naposljetku osvoji Superkup, Marcelo bi izjednačio rekord Paca Genta po broju osvojenih trofeja u dresu Kraljevskog kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid i Barcelona sastaju se večeras u polufinalu španjolskog Superkupa. Utakmica počinje u 20:00 i igra se na stadionu Kralja Fahda u Rijadu.

Ako Real izbaci Barcelonu i naposljetku osvoji Superkup, jedan igrač ući će u povijesti. Brazilac Marcelo izjednačio bi rekord Paca Genta po broju osvojenih trofeja u dresu Kraljevskog kluba

Marcelo bi iza sebe ostavio Sergija Ramosa, a izjednačio bi se s ponajvećom legendom Reala, s opcijom da u lipnju ostane sam na vrhu Olimpa. Marcelo trenutačno ima 22 trofeja s Realom, a Gento 23.

Marcelo lovi Genta i na putu je da postane rekorder

Brazilac je došao u Real u siječnju 2007. iz Fluminensa, još za vrijeme predsjednikovanja Ramona Calderona. Odigrao je 535 utakmica za Real i postigao 38 golova. S Realom je osvojio četiri Lige prvaka i pet španjolskih prvenstava.

gol expired "To nas duboko zabrinjava": Stiglo oštro priopćenje zbog Đokovićevog poteza koji je sve šokirao divider

Kada je Sergio Ramos napustio Real, Marcelo je postao prvi stranac koji je postao kapetan Kraljevskog kluba u razdoblju od 1904. U tih 15 godina ušao je u red legendi madridskog kluba.

Prvi kapetan stranac nakon 1904.

Međutim, njegova bajka na Santiago Bernabeu bliži se kraju. Na kraju sezone istječe mu ugovor s Realom i neće ga produljiti. Marcelo nije u cvijetu mladosti, dana 12. svibnja napunit će 34 godine tako da je jasno kako će morati odlučiti hoće li nastaviti karijeru ili će obijesti kopačke o klin. Brazilac ima nekoliko opcija; povratak u Brazil, Katar ili neka druga arapska destinacija.

Odlazak iz Madrida vjerojatno bi mu teško pao. Njegov najstariji sin igra u nižim kategorijama Reala, a supruga ima brojne profesionalne projekte u Španjolskoj.

Odlazak iz Reala u Brazil ili kraj karijere

Ne bi bilo iznenađenje da objavi kraj karijere i prihvati se neke funkcije u Realu. Kraljevski klub svojim zaslužnim igračima u ovakvim situacijama obično ponudi ostanak u klubu.

gol expired Josip Brekalo oduševio Talijane, žele ga odmah otkupiti: Evo koliko su ponudili njegovom klubu divider

Marcelo je već duže vrijeme u drugom planu u Realu, njegova uloga uglavnom se svodi na održavanje atmosfere u svlačionici i dijeljenju savjeta mlađim igračima. Brazilac se nije lako pomirio s time da mora sjediti na klupi.

Svim je silama pokušao preokrenuti situaciju. Kako bi poboljšao kondiciju angažirao je stručnjaka za fizičku pripremu Adolfa Madrida. Radi se stručnjaku koji se brine o Marcosu Llorenteu, koji važi za iznimno spremnog igrača.

Xavijev prvi El Clasico u ulozi trenera

No Marcelu ni to nije pomoglo, ostao je u sjeni Ferlanda Mendyja koji će najvjerojatnije startati na lijevoj strani i u večerašnjem El Clasicu.

Real je popriličan favorit na kladionicama. Na pobjedu Madriđana koeficijent se vrti oko 2, a na trijumf Katalonaca oko 4. U Barci su uvjereni da razlika nije tolika i da mogu slaviti.

Mino Raiola (Foto: AFP) Poznati nogometni menadžer Mino Raiola hitno operiran, njegovo stanje je ozbiljno divider

Bit će to i prvi Xavijev El Clasico u ulozi trenera Barcelone. Xavi i Marcelo mnogo puta su igrali jedan protiv drugog u najvećem derbiju španjolskog i svjetskog nogometa. Xavi će sigurno cijelu utakmicu promatrati s klupe, a vidjet ćemo hoće li Carlo Ancelotti podariti koju minutu iskusnom Brazilcu. 

Moguće postave:

Real: Courtois, Lucas, Militao, Alaba, Mendy, Casemiro, Kroos, Modrić, Asensio, Vinicius i Benzema.

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Araujo, Alba, Busquets, Nico, Gavi, Dembele, Jutgla i Memphis.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider