Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Crno-plavi dužni kao...

Marcelo Brozović spasio je Inter od bankrota i omogućio mu je nastavak poslovanja

Pordaje Marcela Brozovića i Andrea Onane spasile su Inter od bankrota i omogućile su mu nastavak poslovanja.

Marcelo Brozović i Simone Inzaghi (Foto: Afp)

Sa Čizme dolaze zabrinjavajuće vijesti, jedan od najvećih klubova u Serie A Inter je u ozbiljnim financijskim teškoćama. Nerazzurri su toliko zaglibili u minus da su im prodaje Marcela Brozovića i Andrea Onane omogućila likvidnost u tekućoj sezoni.

Inter je u dugu 807 milijuna eura! Zvuči nevjerojatno, ali jedan od najuspješnijih klubova u Italiji, koji se svake godine bori za prvo mjesto ljestvice i lani je uspio dogurati i do finala Lige prvaka, grca u dugovima do grla.

Nenad Bjelica Legendarni Talijan napušta klub Nenada Bjelice, poznato je gdje nastavlja karijeru divider

Na jednoj strani medalje su dakle uspješni sportski rezultati, a na drugoj je financijski debakl. Financijsko izvješće grupe koja drži Inter kaže kako je Inter do lipnja 2023. godine prijavio gubitak od 85 milijuna eura, a prodaje Brozovića i Onane, za 17 odnosno 50 milijuna eura, spasile su klub od bankrota i omogućile mu nastavak poslovanja.

Od lipnja 2023. godine Interov dug iznosi više od 807 milijuna eura. To je nekih 75 milijuna eura manje nego što je dugovao po završetku sezone 2021-22., ali i dalje iznimno visoko.

Ne sredi li Suning grupa, koja drži Inter, uskoro financije, klubu će nametnuti restrikcije oko registracije novih igrača, a ne otplate li dugove, može im se dogoditi da završe u vlasništvu nekog fonda, kao što se dogodilo Milanu.

Tablica Serie A:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider