Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brekalo na klupi

Marcelo Brozović osvojio Kup Italije: Sjajno je asistirao u rušenju Fiorentine

Brozović je odigrao čitav susret za Inter, dok je Josip Brekalo ostao na klupi Fiorentine.

Inter (Foto: Afp)

Nogometaši Intera obranili su naslov pobjednika Talijanskog kupa 2:1  pobjedom protiv Fiorentine u finalu igranom na Olimpijskom stadionu u Rimu, a hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović bio je asistent za prvi gol milanskog sastava.

Povela je Fiorentina u samom otvaranju dvoboja, u 3. minuti kada je Nicolas Gonzalez odlično utrčao na drugu vratnicu i iz velike blizine pogodio nebranjenu mrežu nakon proigravanja Ikonea.

Marko Livaja i igrači Hajduka Kup je utješna nagrada, Hajduk želi prvenstvo: Leko s dva prava pojačanja i pametnim pristupom može napasti Dinamo divider

No, Inter je već do odmora preokrenuo rezultat s dva gola Lautara Martineza. Argentinski je napadač poravnao na 1:1 u 29. minuti nakon što ga je lucidnom okomitom loptom u kaznenom prostoru proigrao Brozović, da bi u 37. minuti Lautaro kompletirao preokret zatresavši suparničku mrežu nakon dodavanja Barelle.

Policija na Rujevici Policija privela 45 navijača: Koristili dronove, helikopter i posebno vozilo za osiguravanje Kupa divider

U drugom poluvremenu Fiorentina je imala brojne prilike za poravnanje, dvije najveće imao je Jović kojemu je u 79. minuti Handanović odlično obranio dok je u 82. iz blizine glavom promašio vrata.

Brozović je odigrao čitav susret za Inter, dok je Josip Brekalo ostao na klupi Fiorentine.

Za Inter je ovo deveti naslov pobjednika Talijanskog kupa, dok je Fiorentina ostala na šest naslova u ovom natjecanju, posljednji je stigao još 2001. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider