Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZASLUŽENO

Serie A službeno proglasila Marcela Brozovića za najboljeg veznjaka u Italiji

Marcelo Brozović je stigao do najvećeg priznanja u svojoj karijeri. Serie A ga je počastila nagradom za najboljeg veznjaka u ligi.

Galerija Marcelo Brozović

Hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović stigao je do najvećeg priznanja u svojoj karijeri.

Sjajni nogometaš milanskog Intera proglašen je za najboljeg veznjaka Serie A.

Talijanska liga je službeno izabrala najbolje igrače po svakoj poziciji, a Brozović je u društvu Mike Maignana (najbolji golman), Gleisona Bremera (najbolji branič), Cire Immobilea (najbolji napadač) i Victora Osimhena (najbolji mladi igrač).

Nagrade su uručene nogometašima nakon stručne analize podataka koje radi Stats Perform, a tu se gledaju statistički podaci svakog igrača i čak pozicioniranje na terenu za vrijeme utakmice koje se radi posebnom tehnologijom.

Slavlje Eintarchta VIDEO Njemački političar pretjerao u slavlju: "Dobro da ga kapetan Eintrachta nije udario" divider

"Ova tehnologija nam daje priliku da analiziramo jako važne stvari stvari kao što su kretanje bez lopte kao i optimalno kretanje, odluke za vrijeme utakmice, kao i sudjelovanje u tehničkim zamislima svake momčadi", objasnili su iz Serie A.

Brozović je sasvim zasluženo dobio ovu nagradu, a ove sezone je u dresu Intera upisao 34 utakmice u Seria A, zabio je dva gola i dodao jednu asistenciju.

Kada se spoje sva natjecanja, hrvatski veznjak je odigrao 47 utakmica, zabio tri gola i podijelio četiri asistencije.

Ostaje u Italiji

Inter je dugo bio u pregovorima s Marcelom Brozovićem oko njegovo ostanka, brojni europski velikani čekali su u redu kako bi doveli hrvatskog reprezentativca, ali na kraju je Brozović odlučio ostati i potpisati novi ugovor do ljeta 2026. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider