Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hit-igrač u španjolskoj

"Uništio" je Real, a Barca ga nije htjela: Odbjegli sin se vraća u Kataloniju?

Trebao je biti u prvoj momčadi Barcelone, ali završio je u Eibaru, gdje sve više skreće pozornost na sebe.

Marc Cucurella slavi sa suigračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon pobjedničkog starta pod novim trenerom, Real Madrid doživio je šokantan poraz u Baskiji. Brod Santiaga Solarija nasukao se u Eibaru, najmanjem gradu španjolske Primere, u kojem je Kraljevski klub doživio poraz 3:0.

Jedan od najzaslužnijih za veliku pobjedu domaćih bio je 20-godišnji Marc Cucurella, krilni igrač Eibara koji je cijelu utakmicu radio nered na desnoj strani Realove obrane.

Ljevonogi brzanac sudjelovao je u sva tri gola Los Armerosa. Kod prvog i trećeg golovi su pali nakon njegovih dobrih lopti s lijeve strane, dok je kod drugog ukrao loptu Álvaru Odriozoli i poslužio strijelca Sergija Enricha.

Cucurella je nakon ove predstave došao u fokus nogometne Španjolske, pogotovo jer se radi o igraču Barcelone. U Eibar je stigao na posudbu do kraja sezone nakon ne baš lijepog rastanka sa svojim matičnim klubom, u koji je stigao još kao 14-godišnjak iz susjednog Espanyola.

Barcelona ga se odrekla, ali i osigurala zadnju riječ

S Barcelonom je bio na američkoj turneji, a navodno je, prema pisanju Marce, ove sezone trebao biti u prvoj momčadi, zbog čega je odbio nekoliko ponuda. Ipak, Ernesto Valverde uoči sezone odlučio je drugačije i vratio Cucurellu u drugu momčad, odakle je otišao na posudbu u Eibar.

U trenutno 10. momčadi Primere dobiva sve više prilika; iako nominalno lijevi bek, u dobrom svjetlu pokazuje se i na krilu. Nakon odlične partije protiv Reala, postavlja se pitanje i hoće li Barca vratiti Cucurellu u svoje redove.

Eibar ima pravo otkupa na kraju sezone, ali Barca je osigurala zadnju riječ i može vratiti Cucurellu za dvostruki iznos od onog koji plate Armerosi. Nastavi li s ovakvim predstavama, Barcelona će sasvim sigurno nastojati vratiti Cucurellu, ali ni Eibar neće sjediti skrštenih ruku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider