Galerija

Dosta prašine podigao je Juventusov popis za Ligu prvaka – na njemu nema Marija Mandžukića i Emrea Cana.

Takav se rasplet s Mandžukićem naslućivao; još od dolaska Maurizija Sarrija na klupu piše se kako je Mandžukić na odlasku jer se ne uklapa u Sarrijevu viziju. Međutim, hrvatski napadač odbio je sve ponude, a čini se da je to na kraju platio selidbom na tribine u najelitnijem klupskom natjecanju.

Mandžukić se nije oglašavao o tom Juventusovu potezu, ali zato se javno pobunio Emre Can.

"Činjenica da nisam u sastavu za Ligu prvaka vrlo je šokantna za mene, pogotovo jer su mi prošli tjedan obećali suprotno. Bilo je razgovora s drugim klubovima, jedan od mojih uvjeta za ostanak bio je da igram u Ligi prvaka", rekao je.

"Na dan objave popisa nazvali su me i rekli mi da nisam na popisu. Razgovor nije trajao ni minutu, nisu ponudili nikakva objašnjenja. To me čini ljutim i bijesnim", rekao je.

Juventusov donedavno vrlo standardni dvojac tako je ostao na ledu, a rastanak izgleda kao najlogičnija opcija. Torinski Tuttosport, list blizak Juventusu, piše kako Mandžukić ima dvije opcije.

Prva je Katar, iz kojeg su ovoga ljeta stizale ponude za njega. Prijelazni rok tamo je otvoren do kraja rujna, pa bi Mandžukić mogao brzo otići. Druga je opcija, piše Tuttosport, čekati siječanj i transfer u neki europski klub. Vidjet ćemo kako će završiti ova saga…