Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
TOČKA NA "I" OVE SEZONE

Manchester Unitedu ovako nešto nije se dogodilo pune 32 godine

Manchester United porazom od Crystal Palacea završio je sezonu bez pozitivne gol razlike.

Bruno Fernandes (Foto: Afp)

Manchester United nije uspio posljednje kolo Premier lige odraditi u skladu svog imena i ugleda. Zapravo, mnogi će reći kako su odradili u skladu s ovom cijelom sezonom.

Poraz od Crystal Palacea rezultatom 1:0 12. je ovosezonski ligaški, a United je 45 minuta prije kraja sezone čak bio u Konferencijskoj ligi. Srećom po njih, kad već oni na Sellhurts Parku nisu odradili svoj posao, Brighton je odradio za njih pa je preokrenuo susret protiv West Hama, poslavši Crvene vragove ipak u Europsku ligu.

Ono što zapravo izgleda vrlo bolno je gol razlika. United je ligašku sezonu završio s 57 postignutih i 57 primljenih pogodaka. Posljednji put više od toga, tj. 63, primili su u sezoni 1978./79., no tad se u engleskom prvom rangu igralo 42 utakmice.

Najlošija sezona otkako je Premier lige

Porazno zvuči i podatak da po prvi put od sezone 1989./90., što bi značilo prvi put otkako se igra Premier liga, Manchester United završava sezone bez gol razlike u plusu. 

Posebno bolna je usporedba s prošlom sezonom, kad je osvojeno drugo mjesto u ligi, uz sjajnu gol razliku 73:44. 

Nešto je svakako pošlo po zlu, a na novom menadžeru Eriku ten Hagu je da otkrije što je to. Naravno da mu neće biti lako.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider