Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
građani će se pojesti

Man Utd priprema povijesni transfer i šamar za Man City: Šleper novca za engleskog wunderkinda

Engleski tinejdžer mogao bi srušiti transferni rekord i zaigrati u redovima gradskog rivala nekadašnjeg kluba.

Galerija Jadon Sancho (Foto: AFP) Jadon Sancho (Foto: AFP)

Manchester United spreman je uključiti se u transferni ''rat'' za Jadona Sancha, 18-godišnjeg engleskog wunderkinda koji brani boje Borussije Dortmund, objavio je ugledni engleski Telegraph.

Kao najveći konkurent Unitedu figurira PSG, a procjenjuje se da bi Sancho koštao više od 100 milijuna eura. Time bi postao prvi Englez koji je probio tu magičnu granicu i ujedno najskuplji engleski igrač ikad.

Trenutni rekorder je Raheem Sterling, za kojeg je Manchester City prema Transfermarktu izdvojio 66 milijuna eura.

A upravo bi City imao razloga za bijes ako bi njihovi gradski rivali izveli ovaj posao. Sancho je bio igrač njihove omladinske akademije, ali otišao je u Borussiju za svega osam milijuna eura. Oko godinu i pol kasnije, njegova vrijednost je 72 milijuna eura (prema Transfermarktu).

Upisao se u povijest nastupom protiv Hrvatske

Građani imaju pravo na 15 posto odštete od budućih transfera, ali bila bi to slaba utjeha klubu kojem je takav novac pravi sitniš. Pogotovo kada pogledaju kakvog su igrača mogli imati.

Sancha u domovini uspoređuju s Neymarom, sjajan je dribler, asistent i strijelac. Ove sezone ima osam golova i 10 asistencija u Bundesligi – samo Hazard i Messi imaju više u Ligama petice - a po jedan gol i asist dodao je u Ligi prvaka. Sjajan učinak za igrača koji će 25. ožujka napuniti 19 godina.

Sancho je u Njemačkoj postao prvi Englez koji je ikad zaigrao za Borussiju i najmlađi engleski strijelac u povijesti Bundeslige. Nastupom protiv Hrvatske na Rujevici u Ligi nacija upisao se i u povijesne knjige engleske reprezentacije – postao je prvi igrač rođen nakon 2000. koji je zaigrao za Gordi Albion.

Pionir među mladim Englezima

Odlaskom u Borussiju postao je svojevrsni pionir – nakon njega, još nekoliko mladih engleskih igrača, uključujući i njegova prijatelja iz djetinjstva Reissa Nelsona, uputilo se u Njemačku u potrazi za minutažom i mjestom za razvoj.

Sanchu je odlazak u Borussiju bio pun pogodak i vidjet ćemo hoće li mu se žuriti nazad u domovinu. U Telegraphovu komentaru na vijest o mogućem transferu u United, autor sugerira Sanchu da ostane u Borussiji još neko vrijeme jer Premierliga nikad nije bila gore mjesto za mlade domaće igrače.

Minutaža Engleza u Premierligi ove je sezone na rekordno niskim razinama - odigrali su svega 29,5 posto mogućih minuta. Ipak, Sancho nije bilo koji mladi igrač; već igra na visokoj razini i vjerojatno bi mogao pronaći mjesto u bilo kojoj engleskoj momčadi.

U svakom slučaju, oko ovog igrača će se u budućnosti zasigurno lomiti koplja, a Borussia može trljati ruke jer im se sprema novi unosan transfer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider