Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer za pamćenje

Manchester United je zainteresiran za skupocjeno pojačanje iz Njemačke

Manchester United želi dovesti Kolo Muania iz Eintracht Frankfurta za vrtoglavih 105 milijuna eura kako bi riješio deficitarnu poziciju u vrhu napada.

Erik Ten Hag (Foto: Afp)

Ten Hag je ove sezone napravio značajan pomak u Unitedu. Ekipa je stabilna te bi sljedeće sezone, osim ako se ne dogodi čudo, trebali igrati Ligu prvaka što je bio i cilj koji je predstavljen pred nizozemskog stručnjaka.

Kako bi sljedeće sezone napravili još jedan iskorak i napali titulu prvaka Engleske ipak se moraju pojačati na određen pozicijama. Jedna od prvih akvizicija trebao bi biti napadač.

Harry Kane i dalje je meta

U Engleskoj se najviše spominje dolazak Harrya Kanea u United iz Tottenhama, no s druge strane stoji težak pregovarač Daniel Levy, što bi cijeli posao moglo dodatno zakomplicirati. Riječ je ipak o najboljem strijelcu u povijesti Spursa, već sada apsolutnoj legendi u klubu i drugom najboljem strijelcu engleske Premier lige u povijesti.

Taj posao sigurno bi srušio rekord po visini odštete, a u Manchester Unitedu i dalje važu vrijedi li platiti toliko veliku sumu novca za igrača koji ovo ljeto puni 30 godina. Stoga su se okrenuli nešto jeftinijim i puno mlađim rješenjima.

Kolo Muani na radaru velikana

Tako se na radaru Crvenih vragova našao 24-godišnji Francuz Kolo Muani. Sjajni mladi napadač Eintracht Frankfurta ove je sezone u 40 utakmica zabio 20 golova i podijelio 14 asistencija. Za njegove usluge United će se morati boriti sa drugim klubovima koji su bacili oko na Francuza. U redu stoje velikani poput Bayerna, PSG i Chelsea.

Bayern je posebno zainteresiran za Kolo Muania zbog situacije u kojoj se našao nakon odlaska Lewandowskog. Choupo Moting je zahvalan igrač koji može popuniti poziciju u vrhu napada, ali u klubu su svjesni kako on ne može biti udarna igla momčadi koji svaku sezonu napada sami vrh europskog nogometa.

Odšteta prava sitnica

No, usprkos interesu raznih klubova, United je u kontaktima sa igračevim menadžerom otišao najdalje. Spominje se i cijena od 105 milijuna eura odštete koju bi United trebao uplatiti Eintracht Frankfurtu za napadača koji je ondje došao besplatno iz Nantesa.

Hoće li to ipak biti prevelik novac za igrača koji još uvijek nije isproban na najvišoj razini predstoji nam vidjeti. United je u posljednje vrijeme bio sklon kupnji mladih Francuza, a to se do sada nije pokazalo kao najbolja opcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider