Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rani crveni karton

Manchester United demolirao Southampton: Crveni vragovi iskoristili igrača više

Manchester United pobijedio je Southampton 9:0 u 22. kolu Premierlige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Uniteda uvjerljivom 9-0 (4-0) domaćom pobjedom protiv Southamptona u susretu 22. kola bodovno su se izjednačili s gradskim suparnikom Manchester Cityjem na vrhu ljestvice engleskog prvenstva.

United je gotovo čitavu utakmicu imao brojčanu prednost na terenu jer je već u 2. minuti isključen igrač Southamptona Jankewitz zbog nesmotrenog ulaska otvorenim đonom na koljeno McTominaya. Domaći sastav znalaćki je iskoristio igrača više te s četiri pogotka već u prvom poluvremenu riješio susret. Prvi gol postigao je Wan-Bissaka (18), na 2-0 povisio je Rashford (25), potom je Bednarek (34-ag) zatresao vlastitu mrežu, a na 4-0 povisio je Cavani (39).

Na 5-0 sredinom nastavka povisio je Martial (69), samo dvije minute potom u strijelce se upisao i McTominay (71) te je taj rezultat vrijedio sve do same završnice. U 85. minuti Bednarek je slučajno u svom kaznenom prostoru zakačio Martiala, a sudac Dean je nakon pregleda snimke dosudio kazneni udarac te isključio i Bednareka. Bruno Fernandes (87-11m) je s bijele točke pogodio za 7-0 da bi do kraja susreta United s dva igrača više postigao još dva gola preko Martiala (90) i Jamesa (90+3).

gol expired Kontroverzni "like" podigao prašinu u Madridu: Perez ismijao Ramosa, kapetan Reala uzvratio udarac divider

Drugi United sada ima 44 boda iz 22 susreta, dok je City, koji će u srijedu gostovati kod Burnleya, do istog učinka stigao iz 20 susreta.
Southampton je 12. sa 29 bodova. Crystal Palace je kao gost sa 2-1 (2-1) svladao Newcastle United iako je domaćin rano poveo golom Shelveya (2). No, Riedewald (21) i Cahill (25) kreirali su brzi preokret.
Crystal Palace je sada 13. sa 29 bodova, dok je Newcastle ostao 16. sa 22.

Ranije u utorak su igrači Wolverhampton Wanderersa prekinuli niz od osam utakmica bez pobjede u Premier ligi 2-1 (1-1) domaćom pobjedom protiv Arsenala. "Vukovi" su do druge ovosezonske pobjede protiv "topnika" stigli preoketom jer je Arsenal poveo u 32. minuti sjajnom solo-akcijom Pepea. Goste su sekunde dijelile da na odmor odu s vodstvom, no u posljednoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena sve se stubokom promijenilo.

David Luiz je nespretno u svom kaznenom prostoru potkačio Williana Josea te je zato isključen, a domaći je sastav dobio priliku iz kaznenog udarca poravnati. Siguran izvođač bio je Ruben Neves. Početkom nastavka Joao Moutinho sjajnim je udarcem s više od 20 metara doveo Wolverhampton u vodstvo, a nakon što je Arsenal u 72. minuti ostao s dva igrača manje jer je vratar Leno nespretno igrao rukom izvan svog kaznenog prostora bilo je jasno kako će bodovi ostati na Molineauxu.

Wolverhampton je ovom pobjedom stigao na 14. mjesto ljestvice sa 26 bodova, dok je Arsenal ostao 10. sa 31 bodom. U susretu dvije momčadi s dna ljestvice Sheffield United je također nakon preokreta svladao West Bromwich Albion sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Phillipsa (41), no u nastavku su Bogle (56) i Sharp (73) keirali preokret.

Sheffiled je i dalje posljednji na ljestvici sa 11 bodova, jednim manje od pretposljednjeg WBA. Trenutačno 17. Brighton ima 21 bod.

REZULTATI 22. KOLA: 

Utorak:
Sheffield United - West Bromwich Albion 2-1 (Bogle 56, Sharp 73 / Phillips 41)
Wolverhampton Wanderers - Arsenal 2-1 (Ruben Neves 45+5-11m, Joao Moutinho 49 / Pepe 32)
Manchester United - Southampton 9-0 (Wan-Bissaka 18, Rashford 25, Bednarek 34-ag, Cavani 39, Martial 69, 90, McTominay 71, Bruno Fernandes 87-11m, James 90+3)
Newcastle United - Crystal Palace 1-2 (Shelvey 2 / Riedewald 21, Cahill 25)
Srijeda:
Burnley - Manchester City
Fulham - Leicester City
Leeds United - Everton
Aston Villa - West Ham United
Liverpool - Brighton and Hove Albion
Četvrtak:
Tottenham Hotspur - Chelsea

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider