Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak Rashford

Mourinhov United gazi sve pred sobom: Treća pobjeda bez primljenog pogotka

Nogometaši Manchester Uniteda zadržali su stopostotni učinak i nakon 3. kola Premierlige zahvaljujući 2:0 pobjedi protiv Leicester Cityja na svom Old Traffordu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

United je dugo lomio otpor gostiju, u 53. minuti Lukaku nije uspio realizirati niti udarac s bijele točke, ali je ipak poveo u 70. minuti. Marcus Rashford, koji je u igru ušao samo tri minute ranije najbolje se snašao u kaznenom prostoru Leicestera nakon udarca iz kuta i poslao loptu u mrežu. Konačni rezultat postavio je Fellaini u 82. minuti.

Manchester United jedini je sastav u Engleskoj s maksimalnih devet bodova, dva više od gradskog suparnika Cityja i novaka u ligi Huddersfield Towna. Leicester je 16. s tri boda.

Momčad bivšeg hrvatskog nogometnog izbornika Slavena Bilića, West Ham United i nakon trećeg je kola bez osvojenog boda, u subotnjem dvoboju Čekićari su izgubili na gostovanju kod povratnika u društvo najbolji Newcastle Uniteda s visokih 0:3. Svrake je u vodstvo doveo Joselu (35) nakon odlične asistencije Atsua, a u posljednjih 20 minuta veliki slobodan prostor na polovici gostiju koji su krenuli po poravnanje iskoristili su Clark (72) i Mitrović (86) za konačnih 3:0. Za Newcastle su ovo prvi bodovi u novoj sezoni.

Manchester City je sa 2:1 kao gost svladao Bournemouth, a pogodak vrijedan tri boda postigao je tek u sedmoj minuti sučeve nadoknade, iako je prvotno pokazano da će se igrati najmanje pet minuta dodatka. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Raheem Sterling, ali se pri njegovom udarcu lopta još i sretno odbila od domaćeg kapetana Surmana i promijenila smjer leta.

Sterling je nakon pogotka poletio u zagrljaj navijačima Manchester Cityja te mu je zbog toga sudac Mike Dean pokazao drugi žuti, odnosno isključujući karton. Dean je kraj odsvirao tek nakon punih 10 minuta dodatka. Domaća momčad došla je u vodstvo 13. minuti pogotkom Danielsa, a na 1:1 izjednačnio je u 21. minuti Gabriel Jesus.

City sada ima sedam bodova, kao i vodeći novak u ligi Huddersfield Town koji je na svom terenu odigrao 0-0 protiv Southamptona.

REZULTATI 3. KOLA:

Bournemouth - Manchester City 1-2 (Daniels 13 / Gabriel Jesus 21, Sterling 90+7)
Newcastle United - West Ham United 3-0 (Joselu 35, Clark 72, Mitrović 86)
Huddersfield Town - Southampton 0-0
Crystal Palace - Swansea City 0-2 (Abraham 44, J. Ayew 48)
Watford - Brighton&Hove Albion 0-0
Manchester United - Leicester City 2-0 (Rashford 70, Fellaini 82)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider