Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Savršena akcija

Najgenijalniji gol u povijesti nogometa koji nije priznat: Rooney, Giggs i Ronaldo poludjeli jer su to vježbali

Manchester United jednom je izveo genijalnu akciju iz kornera koja je završila pogotkom Cristiana Ronalda, ali suci na kraju nisu priznali gol.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United 2009. godine na Old Traffordu ugostio je rivala Chelsea, a rezultat je neposredno prije poluvremena bio 0:0. I onda se dogodio jedan genijalan potez igrača Crvenih vragova.

Wayne Rooney krenuo je izvesti korner i kad je došao do zastavice, namjestio je loptu i lagano je odgurnuo kako bi je učinio ''živom'', omogućivši Giggsu da je samo pokupi i krene prema golu te iz skraćenog kornera pronađe slobodnog Cristiana Ronalda, koji je sjajno poentirao glavom.

Međutim, brzo se oglasio pomoćni sudac, koji je podignuo zastavicu za nepravilno izveden korner, iako je tehnički lopta bila na mjestu gdje je trebala biti te je ubačena u igru, samo što to nitko nije shvatio.

Igrači Uniteda poludjeli su na suca Howarda Webba zbog poništenog gola jer se vidjelo da je to jako dobro smišljena akcija. Po svim pravilima gol je trebalo priznati, ali tada nije bilo VAR-a i pogodak je poništen.

gol expired Englezi opet napadaju Lovrena, ovaj put zbog reakcije na objavu Ivana Pernara divider

Srećom po United, momčad Alexa Fergusona ipak je kasnije došla do vodstva nakon što se Nemanja Vidić upisao u strijelce.

''Ne znam jeste li vidjeli korner, ali mi smo to planirali. Mi smo zapravo vježbali'', rekao je nakon utakmice Ferguson, a prenosi Telegraph.

Na pitanje je li Rooney trebao obavijestiti pomoćnog suca o svom planu, Ferguson je odgovorio: ''Ne mislim da je trebao, mislim da se to ne treba raditi.''

''Mislim da sudac nije primijetio da je Rooney već izveo loptu. Ja sam projurio pored njega, a on je rekao da je dirao loptu tako da mogu nastaviti s igrom. Srećom, postigli smo golove i nakon toga'', prisjetio se genijalne akcije Ryan Giggs.

Nepriznati pogodak Man Uniteda

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider