Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NA LJETO VJEROJATNO ODLAZI

Manchester United ima novi prioritet: Priprema 100 milijuna za "svog Gvardiola"

U Manchester Unitedu već rade na momčadi za iduću sezonu, a kao prioritetnu kupovinu odabrali su portugalskog stopera Antonija Silvu.

Antonio Silva protiv Real Sociedada (Foto: Afp)

Nakon što su doveli svog Guardiolu u liku Erica ten Haga te svog Haalanda u liku, ali ne i djelu Rasmusa Hojlunda, čini se da bi Manchester United mogao krenuti i po svoju verziju Joška Gvardiola.

Mason Greenwood Iskupljenje u predgrađu Madrida: Otkako je Mason Greenwood starter, Getafe ne zna za poraz divider

Kako javlja jedan od vodećih europskih "insajdera", Florian Plettenberg, oni su svoju udicu bacili na Antonija Silvu, 20-godišnjeg stopera portugalske Benfice, također reprezentativca te države.

S nepunih 19 upao u udarni sastav i više nije ispao

Silva je prije mjesec dana tek napunio 20 godina, ali već od prošle sezone je standardni član udarnog sastava portugalskog prvaka te je odigrao 30 ligaških i deset utakmica u Ligi prvaka, a dogurao je i do reprezentacije.

Ove sezone se dodatno učvrstio u momčadi i jasno je da su mu porasli apetiti te da će ga Benfica teško zadržati.

Ipak, 100 milijuna eura, koliko se spominje da će tražiti za njega i da je United to spreman dati? Znamo da najveći portugalski klubovi znaju prodati svoje igrače za velike cifre, no ovo je ipak riskantan posao, unatoč svom talentu koji je ovaj mladić pokazao.

Nikola Vlašić Nikola Vlašić zabio fantastičnu golčinu, VAR mu je poništio divider

United je prijašnih sezona navikao trošiti basnoslovne cifre na dovođenje igrača, a tek neki od njih pokazali su se vrijednima uloženog. No, za Silvu svi tvrde da će se s njim teško promašiti, a upravo stoperske pozicije su ono gdje su Crveni vragovi najtanji.

Naravno, uključit će se u borbu za Silvu vjerojatno još neki klubovi, no teško je odoljeti kad se zove Manchester Uniteda, neovisno o rezultatima kakve polučuju proteklih sezona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider