Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
everton izgubio i prepustio vrh

Arsenal nakon 14 godina slavio na Old Traffordu: Pogba tragičar, Man Utd na poražavajućoj poziciji

Everton i Aston Villa upisali su nove poraze nakon sjajnih početaka sezone. Arsenal se malo približio vrhu, dok je Man Utd ostao blitu dna ljestvice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju sedmog kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na gostovanju pobijedio Manchester United s 1:0 ostvarivši prvu ligašku pobjedu na Old Traffordu u posljednjih 14 godina.

Zadnji put "Topnici" su slavili u "Kazalištu snova" u rujnu 2006. rezultatom 1:0, a gol odluke zabio je Emmanuel Adebayor u 86. minuti.

I ovoga puta Arsenal je slavio s 1:0, a pitanje pobjednika razriješio je Pierre-Emerick Aubameyang u 69. minuti iz kaznenog udarca koji je skrivio Paul Pogba.

Man Utd je bio najbliže golu u 85. minuti, no Donny van de Beek je pogodio stativu.

Nakon ovog poraza Man Utd nalazi se na poražavajućem 15. mjestu ljestvice s utakmicom manje, dok je Arsenal skočio na osmu poziciju.

Sedam pogodaka u ljepotici kola

U ljepotici kola Southampton je na gostovanju pobijedio Aston Villu s 4:3, a briljirao je veznjak Svetaca James Ward-Prowse, koji je 26. rođendan proslavio s dva pogotka i jednom asistencijom.

gol expired Još jedno iznenađenje: Lokomotiva zaustavila Dinamo, VAR nije bio naklonjen Modrima divider

Southampton je poveo u 20. minuti iz prekida na desnom krilu. Centaršut je izveo James Ward-Prowse, a Jannik Vestergaard glavom trese mrežu. Nakon toga James Ward-Prowse zabio je dva gola iz slobodnih udaraca, te je tako još jednom potvrdio kako je jedan od najboljih izvođača "slobodnjaka" na svijetu.

Prvi "slobodnjak" Ward-Prowse je zabio u 33. minuti sa 20 metara, a drugi je pogodio 45. minuti sa 17 metara udaljenosti.

Četvrti pogodak za Southampton postigao je Danny Ings u 58. minuti. Nakon toga gosti su se malo opustili i Aston Villa je sa tri gola uspjela ublažiti poraz, a strijelci su bili Tyrone Mings (62), Ollie Watkins (90+3 pen) i Jack Grealish (90+7).

Liverpool usamljen na vrhu nakon poraza Evertona

Poput Aston Ville, lagano posustaje i Everton koji je izgubio na gostovanju kod Newcastle Uniteda sa 1:2.

Za Svrake je to bila prva pobjeda u zadnja tri kola, dok je Everton upisao i drugi poraz u nizu, nakon što u prvih pet kola nije niti jednom poražen.

gol expired Protivnike Rijeke u Europi vratio se na vrh Primere divider

Domaćin je poveo 2:0 golovima Calluma Wilson (56-11m, 84), a u sudačkoj nadoknadi je smanjio Dominic Calvert-Lewin.

Večers je na rasporedu još ogled Tottenhama i Brightona, dok u ponedjeljak igraju Fulham - WBA i Leeds United - Leicester City.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 16 bodova ispred Evertona, Southamptona i Wolverhamptona koji imaju po 13 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider