Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već je spiskao bogatstvo

Rješenje za Guardioline frustracije!? Real je odustao, a Pep baca na stol bolesnu cifru

Ako računamo izlaznu klauzulu, petogodišnju plaću, provizije i bonuse, Erling Haaland stajat će Manchester City više od 500 milijuna eura…

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Erling Haaland na pragu je Manchester City. Budući da je Real Madrid praktički je odustao od utrke za norveškim napadačem, Građani se čine kao sigurna opcija.

Cijena će biti paprena. Konačni račun ovako glasi: 75+10 milijuna eura odštete za Borussiju Dortmund. 40 milijuna bruto plaća po godini, a ugovor je na pet godina. 30 milijuna provizije za Haalandova oca te 50 milijuna za agenciju koja ga zastupa. Dakle, ukupna cifra bit će veća od pola milijarde eura.

Romeo Jozak sa suradnicima i čelnicima Eintrachta na Waldstadionu u Franktfurtu Jozak otvoreno i žestoko za gol.hr o Mamiću i Bjelici te izboru novog trenera Dinama: "Modri trebaju pojačanja, Hajduk opasno nadire" divider

Posebno poglavlje su provizije. Lavovski dio otpast će na agenciju, čiji je čelni čovjek bio nedavno preminuli Mino Raiola. Njegovi nasljednici inkasirat će 40 milijuna provizije od Cityja i još 10 milijuna od Borussije Dortmund.

Manchester City potrošit će na Haalanda više od 500 milijuna eura 

Haalandov otac Alf-Inge, inače bivši igrač Cityja, inkasirat će 30 milijuna eura. Otkako im je Pep Guardiola na klupi, znači zadnjih šest godina, Građani su potrošili 1,077 milijardi eura samo na odštete, a gdje su još bonusi i plaće. Englesko prvenstvo City je pod vodstvom Guardiole osvojio tri puta, na putu je i četvrti naslov, no još uvijek se čeka Cityjev i Guardiolin „bijeli kit“ – naslov prvaka Europe.

UFC 274 VIDEO Pijana ljepotica pokušala utrčati u kavez na UFC-u 274, ali brutalno je odbijena divider

Kad tomu dodamo i tri sezone na klupi Bayerna, Guardiolina statistika u Ligi prvaka još je poraznija - devet sezona zaredom i samo jedno finale. A vodio je dvije momčadi s fantastičnim rosterima. 

Preuzeo je Bayern u trenutku kada je slovio za najbolju momčad u Europi, dok je City imao već solidnu momčadi, igrao je polufinale Lige prvaka, a onda je potrošio još basnoslovna sredstva na kupovinu pojačanja u zadnjih šest godina. I opet ništa. Iako to Građani možda neće pristati, ali frustracije su im goleme.

Sada se nadaju da će Haaland biti šlag na već prebogatu tortu, no hoće li Norvežanin riješiti sve Guardioline probleme, pokazat će tek vrijeme. To nipošto nije sigurna oklada.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider