Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
glavni sudac sve je ignorirao

Manchester City je kontroverznim pogotkom slomio Watford, pa se prošetao do pobjede

Manchester City dugo je lomio otpor Watforda, a kada je to konačno napravio, bilo je iz nedozvoljene situacije.

Sterling slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

I nakon 30. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City će ostati na vrhu ljestvice, a branitelji naslova su tu poziciju zaslužili subotnjom pobjedom 3:1 protiv Watforda pred svojim navijačima, uz hat-trick Raheema Sterlinga.

Gosti su u prvom poluvremenu uspjeli sačuvati svoju mrežu, ali već u prvoj akciji u drugom dijelu Sterling je postigao pogodak iza kojeg ostaje mrlja. Glavni sudac Paul Tierney poništio je odluku svog pomoćnika da je strijelac Sterling bio u zaleđu, iako je na ponovljenoj snimci očito da je bio.

POGODAK STERLINGA KOJI NIJE TREBAO BITI PRIZNAT

Naime, nedvojbeno je kako je Sterling u trenutku upućivanja lopte prema njemu bio u nedopuštenoj poziciji i najbliži igrač gostujućem vrataru. No, prije njega je do lopte stigao gostujući branič Janmaat i u pokušaju izbijanja napucao loptu u Sterlinga, koja se nesretno po Watford odbila u suprotni kut pokraj nemoćnog vratara Fostera.

U ovoj situaciji je Sterling utjecao na situaciju i pogodak ne bi trebao biti priznat.

Sterling je u 50. minuti postigao drugi pogodak na asistenciju Mahreza, a u 59. minuti mu je za hat-trick asistirao David Silva.

Poraz Watforda ublažio je Gerard Deulofeu pogotkom u 66. minuti.

Southampton slavi pobjednički gol (Foto: AFP) Southampton preokretom nokautirao Tottenham, Newcastle nadoknadio 0:2 divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider