Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijeti im izbacivanje

Nevjerojatan preokret šokirao City: ''Ako je to istina, onda mogu dobiti najtežu moguću kaznu''

Manchester Cityju moglo bi biti zabranjeno natjecanje u Ligi prvaka, nakon navoda koji su se pojavili u Der Spiegelu prošle godine.

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester City je trenutno pod istragom, a Premierliga i UEFA razmatraju činjenice iz Der Spiegela koje sugeriraju da je došlo do prevare u prihodima od sponzora. Njemački list navodi da je City dobio samo osam milijuna funti od navodnih 67,5 milijuna koji su trebali stići od tvrtke Etihad iz Abu Dhabija prema sponzorskom ugovoru.

Ostatak novca zapravo je došao od vlasnika Šeika Mansoura kroz njegovu vlastitu tvrtku. Također se navodi kakao to nije jedini put da se manipuliralo brojkama.

Ovaj skandal mogao bi City stajati nastupa u Ligi prvaka ako bude proglašen krivim. Potvrdio je to i UEFA-in istražitelj Yves Leterme.

''To može dovesti do najteže moguće kazne – isključivanje iz svih UEFA-inih natjecanja. Ako je istina to što je napisano o Manchester Cityju, onda postoji ozbiljan problem'', objasnio je.

Manchester City je, naravno, odbacio te optužbe. Međutim, ako bude proglašen krivim za manipuliranje brojkama, Pep Guardiola i njegovi igrači mogli bi se naći u vrlo teškom položaju.

Manchester City srušio Liverpool i vratio se u utrku za naslov prvaka Leroy Sane slavi pobjedu sa suigračima iz Manchester Cityja Sadio Mane (Foto: AFP) Roberto Firmino (Foto: AFP) +1 Sergio Aguero i Dejan Lovren (Foto: AFP)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider