Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZBOR MALO IZNENAĐUJE

Manchester City se aktivirao na tržištu i kreće po iduća dva pojačanja

Nakon akvizicije Erlinga Haalanda, Manchester City kreće u pojačavanje deficitarnih pozicija.

Bernardo Silva i Marc Cucurella (Foto: Afp)

Iako nekih velikih drastičnih promjena ne bi trebalo biti, Manchester City ipak će nešto drugačiji ući u novu sezonu. Naravno, kad pojačate svoj kadar gol mašinom kao što je Erling Haaland, to je neminovno, no bit će tu još nekih promjena.

Za sada je sigurno kako klub napušta Fernandinho te gotovo sigurno i Gabriel Jesus, za kojeg se primaju ponude te se traži opcija koja će svima najviše odgovarati. No, još neka pojačanja kadra su vrlo vjerojatno.

Španjolac i Englez su prve mete

Tako iz Engleske dolaze informacije da je Manchester City spremio ponudu za Brightonovog lijevog bočnog braniča Marca Cucurellu. On je na jug Engleske došao prošle sezone iz Getafea u transferu vrijednom 18 milijuna eura, a u Brightonu je odmah prve sezone dobio nagradu za najboljeg igrača momčadi. Brighton bi za ovog sjajnog Španjolca, inače dijete Barcelonine La Massije, mogao dobiti oko 35 milijuna eura.

Ponuda bi uskoro trebala sletjeti i Leeds Unitedu, gdje su pronašli zamjenu za kapetana na odlasku, Fernandinha. To je Kalvin Phillips, engleski reprezentativac koji je cijelu svoju karijeru u tom klubu. Transfermarkt ovog 26-godišnjaka procjenuje na 50 milijuna eura, tako da bi City trebao posegnuti u duboke džepove svojih vlasnika. 

No, gledajući da su Haalanda dobili podosta ispod procijenjene vrijednosti, dati pokoji desetak milijuna više im ne bi trebao biti problem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider