Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zamjena za kapetana

Pep Guardiola istresao vreću novca za "Pirla iz Yorkshirea", on je nova engleska zvijezda

Engleski nogometni reprezentativac Kalvin Phillips uskoro bi trebao potpisati za Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City dogovorio je transfer Kalvina Phillipsa iz Leeds Uniteda za odštetu, koja bi s bonusima mogla doseći iznos od 50 milijuna eura.

Upravo bi engleski nogometni reprezentativac trebao biti zamjena za bivšeg kapetana i godinama neizostavnog člana prve jedanestorke, Fernandinha koji nakon devet godina odlazi iz plavog dijela Manchestera.

Novo pojačanje Građana je dijete Leedsa, rođen je u tom gradu, kao osmogodišnjak je počeo igrati nogomet za klub Wortley, da bi s 15 godina dobio poziv Leedsa u kojem je ostao sve do danas.

gol expired Osijek dobio neočekivano pojačanje: Bjelica ga poslao na posudbu, a on je oduševio "pola Italije" divider

Riječ je o defenzivnom veznjaku, ali ne o onom klasičnom razbijaču nego o povučenom playmakeru, zbog čega je i dobio nadimak "Pirlo iz Yorkshirea".

Pod vodstvom legendarnog Marcela Bielse Phillips je pružao sjajne igre u dresu Leedsa, bio je mozak njihove igre i tržišna vrijednost mu je prema Transfermarktu narasla na ogromnih 50 milijuna eura.

Za Englesku je prvi put zaigrao u rujnu prošle godine i brzo je postao ključni igrač u veznom redu tako da je počeo sve utakmice u prvoj postavi na Euru 2020 gdje je Gordio Albion poražen u finalu od Italije.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider