Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bielsino otkriće

Nova engleska zvijezda: "Pirlo iz Yorkshirea" prije dogurao do reprezentacije nego do Premierlige

Nesvakidašnja priča stiže s Otoka odnosno iz engleske reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na popisu kojeg je engleski izbornik Gareth Southgate objavio za prve dvije utakmice u Ligi nacija našlo se nekoliko igrača koji još uvijek čekaju na svoj prvi nastup u nacionalnom dresu.

Točnije, njih sedmorica, od kojih jedan ipak ima neobičnu, intrigantnu priču.

Ukoliko dobije bilo kakvu minutažu u susretima koji slijede Engleskoj (Island i Danska u gostima), Kalvin Phillips će postati nogometaš kojemu se dogodilo da je prije nastupio za reprezentaciju Engleske nego što je zaigrao u Premierligi.

Ovaj 24-godišnjak je s Leedsom pokorio Championship i izborio plasman u najviši rang engleskog nogometa, ali budući da sezona Premierlige počinje tek nakon ove reprezentativne akcije (u subotu 12. rujna), Phillips bi mogao prije odjenuti dres Gordog Albiona u službenoj utakmici nego svog matičnog kluba u društvu najboljih.

Nije razbijač nego povučeni playmaker

Phillips je inače dijete Leedsa, rođen je u tom gradu, kao osmogodišnjak je počeo igrati nogomet za klub Wortley, da bi s 15 godina dobio poziv Leedsa u kojem je ostao sve do danas.

Riječ je o defenzivnom veznjaku, ali ne o onom klasičnom razbijaču nego o povučenom playmakeru, zbog čega je i dobio nadimak "Pirlo iz Yorkshirea".

Pod vodstvom legendarnog Marcela Bielse Phillips je pružao sjajne igre u dresu Leedsa, bio je mozak njihove igre i tržišna vrijednost mu je prema Transfermarktu narasla na sadašnjih 12 milijuna eura, a nema sumnje da će još rasti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider