Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rat za Dinamo

Mamićeva struja u Dinamu optužuje Barišićevu ekipu: "Nasiljem žele osigurati većinu na Skupštini"

Šestorica članova Izvršnog odbora Dinama oglasili su se javnim priopćenjem…

Damir Zorić sa suradnicima (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Članovi Izvršnog odbora Dinama, za koje se pretpostavlja da pripadaju Mamićevoj struji u maksimirskom klubu, obratili su se javnosti povodom današnje sjednica IO-a, koja bi se trebala održati nakon utakmice Dinama i Lokomotive u hrvatskom Kupu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani mediji, 

molimo Vas da u Vašim uvaženim medijima objavite priopćenje 6 članova Izvršnog odbora GNK Dinamo o sjednici Izvršnog odbora koja je sazvana danas za 17:00 sati, 7 dana prije Skupštine GNK Dinamo.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Mi, dolje potpisana šestorica članova Izvršnog odbora GNK „Dinamo“ i to Ado Kožul, Heinz Truskaller, Ivo Šušak, Marijan Primorac, Duško Ljuština i Damir Zorić, ovime se obraćamo svim članovima GNK „Dinamo“ i cjelokupnoj hrvatskoj sportskoj javnosti vezano uz zadnja događanja u Klubu, a posebno uz najavljenu današnju sjednicu Izvršnog odbora Kluba.

BBB na Maksimiru Bad Blue Boysi opet spašavaju Dinamo i pozivaju: ''Dinamovci, vrijeme je za buđenje! Vrijeme je za obranu kluba'' divider

Sa žaljenjem ističemo da nećemo prisustvovati i sudjelovati u radu današnje sjednice Izvršnog odbora zbog učestalog kršenja odredaba Statuta Kluba, nasilja koje se provodi nad većim brojem članova Kluba, ciljanim isključenjima pojedinih članova Kluba i tijela Kluba, a sve u vrhu nasilnog osiguranja većine na predstojećoj Skupštini Kluba.

Podsjećamo da je isti Izvršni odbor zahtjev Skupštinske većine da se izvrši evidentno potrebna smjena jednog člana Uprave kluba grubo odbio, čime je izazvan raskol i kriza upravljanja klubom. Sada međutim zbog spašavanja vlastitih funkcija pristaje se i na drastično teže zahtjeve koji stižu izvan kluba.

Žestoka borba za Dinamo i 500 milijuna kuna: Antolić odlazi, visoka politika ulazi, a gdje je Plenković?

Također, skrećemo pozornost javnosti ali i nadležnim institucijama, a na što smo već ranije upozoravali, da u radu krnjeg sastava Izvršnog odbora sudjeluju i članovi koji to evidentno ne mogu biti sukladno zakonskim propisima, bilo zbog grubog sukoba interesa, bilo zbog pravomoćnih presuda za gospodarski kriminal, što je po sili zakona zapreka za sudjelovanje u radu bilo kojeg tijela GNK „Dinamo“.

Apeliramo stoga na Predsjednika Kluba da onemogući i suzdrži se od donošenja bilo kakvih odluka koje su zbog gore iznijetih razloga protivne Statutu i zakonima! Tim prije apsurdno je sedam dana prije Skupštine donositi odluke koje bi po Klub mogle imati dalekosežne i loše posljedice."

Srdačan pozdrav,

U potpisu:

Ivo Šušak
Ado Kožul
Duško Ljuština
Damir Zorić
Heinz Truskaller
Marijan Primorac

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider