Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Mamić je sam sebi "pucao" u nogu: Mlađi brat je debelo kiksao, Dinamo izgleda jako loše, a tek slijedi prava frka

Dinamo je u 3. pretkolu izgubio od Ferencvarosa, momčadi koju je prošle sezone na istom stadionu potukao do nogu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrč ide na vodu dok se ne razbije. Dinamo je iskušavao Fortunu u Rumunjskoj i dobio palac gore. Modri očito nisu izvukli pouku, a Fortuna voli promijeniti stranu. Pa nije realno da stalno jedni te isti imaju sreće, zar ne!? 

Još jedna utakmica s „milijun“ pogrešaka. Vrlo slična kao u Cluju. Dinamo je ipak griješio malo više od Fradija. Već na startu se moglo vidjeti da to neće dobro završiti. Modri su u utakmicu ušli suviše ležerno, kao da su bili uvjereni da ne mogu izgubiti od momčadi koju su prošle godine razbili na istom stadionu.

Ali od prošle godine puno toga se promijenilo, i u životu općenito, a i u nogometu. Jedna „mala“ promjena dogodila se i na klupi hrvatskog prvaka.

gol expired Što sad čeka Dinamo? Ovo su mogući protivnici na putu do Europske lige, poznati su i datumi divider

Nenad Bjelica otišao je pod poznatim okolnostima, a zamijenio ga je Zoran Mamić. Odmah se moglo pretpostaviti da će se ta promjena, ali i kriza koja je izbila u svlačionici zbog „afere plaće“, odraziti na igre, a i u konačnici rezultate.

Mukotrpno građena atmosfera uništena je potezom „međugorskog pera“. Zdravko Mamić srušio je u sekundi sve, sve u čemu je i sam imao veliki obol. To se mora priznati. Međutim, onda je odlučio pucati sam sebi u nogu. Izgradio i uništio. Ako što ne trpi, ne trpi da se nekoga smatra zaslužnijim. Proradila je taština i golemi ego. 

Jednim pozivom sve je promijenio. Mamići su odlučili u potpunosti vratiti klub u svoje ruke po bilo koju cijenu. Njihova kontrola nad klubom nikada nije bila upitna, ali apsolutna kontrola apsolutno kvari.

Sve skupa što se proljetos događalo nije slutilo na dobro. Na vrijeme sam pisao da bi posljedice mogle biti drastične. Sad se vidi da su crne prognoze bile opravdane. Dinamo je uspio ispasti od momčadi koja po igračima još uvijek sigurno nije kvalitetnija.

Dovoljno je baciti oko na vrijednost momčadi i sve će biti jasno. Modri su nekoliko puta vrjedniji, ali na terenu se to nije moglo zamijetiti. Da je Bjelica ostao, da se pametnije postupilo kod smanjivanja plaća, vjerojatno bi to bio plitak potok. Ovako...

gol expired Što sad čeka Dinamo? Ovo su mogući protivnici na putu do Europske lige, poznati su i datumi divider

Dinamo jest pobijedio Hajduk i odigrao solidno, ali Splićani odavno više nisu neko mjerilo. Pokazalo se da je bilo pogrešno graditi neki veliki optimizam samo na toj utakmici.

Griješili su svi redom, ali prednjačio je Stojanović. To je bilo teško za gledati. Kod prvog gola kiksala je kompletna obrana. Svi su djelovali uspavano i tromo. Ta je akcija simbolični prikaz cijele utakmice. Stojanović ničim izazvan izlijeće na presijecanje i ostavi rupetinu, ostali kaskaju, ne prate, ne pokrivaju ili još gore, spavaju poput Oršića.

OK, u nogometu se griješi, tek je počela utakmica i sve se može nadoknaditi, no do kraja se nije puno toga promijenilo. Možda tek 20 minuta dobre igre Modrih u prvom dijelu. Drugo poluvrijeme koma. Pogreška mladog Gvardiola može se shvatiti, iako će mu vjerojatno malo narušiti imidž. Teško je shvatiti iskusnije.

Tko je kriv za ispadanje Dinama?

Ukupno glasova:

U globalu rečeno, Mamićeva momčad odigrala je jako loše, izgledala je inertno, bez glave i repa, bez jasnog taktičkog plana… Ništa tu nije štimalo. Modri su pružili ruku osrednje kvalitetnim igračima mađarskog prvaka, a oni su je objeručke zgrabili i povukli ih ambis.

Loša partija protiv Cluja, loša partija protiv Fradija. Ne može biti slučajno. S ovakvom igrom Dinamo će imati problema plasirati se i u Europsku ligu. A sezona bez Europe mogla bi prouzrokovati ogromne financijske probleme maksimirskom klubu. U blagajni je lagani propuh, prodavalo bi se čak i da su Modri prošli u Ligu prvaka.

Lako je zaključiti da je rasprodaja posve izgledna. U ovom trenutku ništa nije sigurno. Tko zna kako će Dinamo izgledati na proljeće? Ako bude prodavao, a Osijek se pojačavao, moglo bi biti svašta. Bijelica sigurno pozorno prati situaciju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider