Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dinamo bez poraza

Mamić: "Ekipa je to silno željela, ali dobio sam poruku da smo ipak rekorderi"

Hrvatski prvak će kao pobjednik skupine K imati status nositelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu posljednjeg kola K skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio moskovski CSKA sa 3:1 potvrdivši prvo mjesto u skupini i plasman u 16-inu finala.

Dinamo je i prije ovog kola osigurao "europsko proljeće", a protiv Rusa je lovio mjesto u povijesti europskih kupova.

Hrvatski prvak je imao priliku postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka.

gol expired Dinamo stao uz bok Manchester Unitedu i Barceloni: Samo 17 minuta dijelilo ga je od rekorda divider

Nažalost, "Modre" je na putu do rekorda zaustavio hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre.

"Čestitam momčadi na sjajnoj igri i na sjajnom rezultatu. Odigrali smo jako dobru utakmicu 80 posto vremena. Ekipa je silno željela ne primiti gol, ali to se nažalost dogodilo. Kada smo primili gol malo smo izgubili konce," kazao je Dinamov trener Zoran Mamić.

Dodao je kako u tjednu prije utakmice nije spominjao lov na rekord.

"Ekipa je to silno željala, ali mi to nismo spominjali. Nismo stavljali fokus na to nego na pobjedu i tri boda. Bez obzira što nismo uspjeli, dobio sam poruku da smo rekorderi po minutaži, pa i to je sjajno."

Istaknuo je kako ova momčad ima još puno prostora za napredak.

"Teško je reći koji su limiti ove momčadi, sigurno postoji prostora za napredak. Ovo je velikim dijelom nova momčad u odnosu na dvije prošle godine. Puno je novih igrača i protokom vremena to može izgledati još bolje, posebno kada prođemo kompletne pripreme."

Hrvatski prvak će kao pobjednik skupine K imati status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka.

Kao nositelj Dinamo će imati prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

gol expired Čudo je ipak na vratima: Dinamo takvu prodaju nije doživio, do jučer nezamislivo divider

Među najzvučnijim imenima koji prijete "modrima" su Benfica, Real Sociedad, RB Salzburg, Lille, ali i Crvena zvezda...

"Želja za ždrijeb nemam, pokušat ćemo se pripremit na najbolji mogući način kao i do sada pa ćemo vidjeti," istaknuo je.

Dinamo nema preveše vremena za slavlje jer ga u nedjelju očekuje derbi na Rujevici protiv Rijeke.

"Možemo biti sretni i ponosni što smo pokazali u prvih 45 minuta i veći dio nastavka. Možemo uživati u toj pobjedi, ali samo večeras jer nas u nedjelju očekuje derbi protiv Rijeke," dodao je Mamić.

Čestitao je Rijeci na sjajnom rezultatu protiv AZ-a i lijepoj prezentaciji hrvatskog nogometa.

"Očekujem pravi derbi, dobru utakmicu, obje momčadi su u dobrom rasploženju, no mi uz sav respekt idemo po tri boda," poručio je na kraju Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider