Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvat pokvario planove

Dinamo stao uz bok Manchester Unitedu i Barceloni: Samo 17 minuta dijelilo ga je od rekorda

Nogometaši Dinama bili su jako blizu nestvarnog podviga u UEFA-inim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Dinamo nije se uspio upisati u knjige rekorda europskog nogometa postavši prvi klub koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka.

Do sada niti jedan klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, nije skupinu okončao bez primljenog pogotka.

Nakon što je u prvih pet kola sačuvao mrežu nedirnutom, Dinamo je protiv moskovskog CSKA lovio rekord. Nažalost, Modri su ostali korak do podviga. Snove o ulasku u povijest srušio je hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak za 3:1 u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre.

gol expired Čudo je ipak na vratima: Dinamo takvu prodaju nije doživio, do jučer nezamislivo divider

Zagrepčani su u skupini s Feyenoordom, CSKA Moskvom i Wolfsbergerom sačuvali svoju mrežu u prvih pet utakmica, četiri je puta branio Dominik Livaković, a jednu utakmicu, domaću protiv Wolfsbergera Danijel Zagorac.

U Europskoj ligi najbliže tom podvigu bila su dva kluba, RB Salzburg i Standard Liege, koji su skupinu završili s po jednim primljenim golom.

Austrijanci su u sezoni 2017./2018. završili natjecanje u skupini s po tri pobjede i tri remija te razlikom pogodaka 7:1. Te sezone Salzburg je dogurao do polufinala u kojem je ispao od Marseillea.

Jedan gol u skupini primio je i Standard u sezoni 2011./2012. Belgijci su osvojili prvo mjesto s četiri pobjede i dva neodlučena ishoda te razlikom pogodaka 9:1. Svoj europski put momčad iz Liegea završila je u osmini finala izgubivši od Hannovera.

gol expired Dinamo saznao potencijalne suparnike za nokaut-fazu: Evo kad je ždrijeb i kad se igra divider

U Ligi prvaka nitko nije prošao skupinu s "nulom" u rubrici primljeni golovi. Bilo je klubova (Barcelona, PSG, Monaco, Manchester United...) koji su u šest susreta primili samo jedan gol, ali nitko nije uspio sačuvati mrežu netaknutom.

DINAMOV NIZ

Dinamo - Feyenoord 0:0
CSKA Moskva - Dinamo 0:0
Dinamo - Wolfsberger 1:0
Wolfsberger - Dinamo 0:3
Feyenoord - Dinamo 0:2
Dinamo - CSKA Moskva 3:1

gol expired Dinamo igrački razbio moskovskog velikana, ali nije uspio postati UEFA-in rekorder divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider