Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pet minuta prije isteka roka

Hrvatski napadač sa španjolskom adresom ima novi klub: Mallorca ispala, ali on ostaje u Primeri

Ante Budimir novi je igrač Osasune.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač Ante Budimir (29) otišao je u ponedjeljak iz španjolskog drugoligaša Mallorce na jednogodišnju posudbu u prvoligaša Osasunu iz Pamplone, koji na kraju sezone ima mogućnost otkupa Budimirova ugovora za osam milijuna eura.

"Mallorca i Osasuna postigle su dogovor o posudbama Ante Budimira i Marca Cardone do kraja sezone. Oba kluba imaju pravo otkupa igrača na kraju sezone", priopćila je Mallorca u ponedjeljak navečer, pet minuta do isteka prijelaznog roka.

Osasuna je u svom priopćenju navela kako će imati dobrovoljnu mogućnost otkupa Budimirova ugovora za osam milijuna eura. "U slučaju da ga otkupimo, Mallorca će imati pravo na 25 posto iznosa od eventualne buduće prodaje igrača iz našeg kluba", dodala je Osasuna.

gol expired UFC nakon debakla moli za pomoć Stipu Miočića: Dogovara se spektakl kojem se nismo nadali ovako rano divider

"S Budimirom smo kompletirali momčad za ovu sezonu, u kojoj nam je cilj zadržavanje prvoligaškog statusa", dodali su "crveni" iz Osasune, koji su u početna četiri kola Primere upisali dvije pobjede i dva poraza.

Budimir ima ugovor s Mallorcom koji ga veže još tri godine, do 30. lipnja 2023. godine, a taj je klub kao Budimirovu zamjenu na posudbu doveo 24-godišnjeg napadača Amatha Ndiayea iz prvoligaša Getafea te 25-godišnjeg Marca Cardonu iz Osasune.

Budimir se trenutačno nalazi u s reprezentacijom Hrvatske u Švicarskoj, gdje bi u srijedu mogao debitirati u prijateljskoj utakmici sa Švicarskom, koju u izravnom prijenosu možete gledati na gol.hr-u i Novoj TV.

Izbornik Zlatko Dalić prvi put ga je u reprezentaciju pozvao prošli mjesec za susrete s Portugalom i Francuskom u Ligi nacija, no nije mu dao priliku da zaigra.

gol expired Barcina problematična zvijezda minirala veliki transfer: Javno su ga prozvali, dočekao je osvetu divider

Nakon povratka s reprezentativnog okupljanja Budimir će se priključiti novim suigračima te biti predstavljen javnosti u Pamploni.

Budimir je prošle sezone za Mallorcu, kada je još imala prvoligaški status, postigao 13 golova, što ga čini najboljim hrvatskim strijelcem u španjolskoj prvoj ligi u posljednjih 20 godina. Zadnji put je toliko golova u jednoj sezoni postigao Alen Peternac 1999. godine za Valladolid.

Budimir je prije Mallorce igrao za talijanski Crotone i Sampdoriju, njemački St Pauli, zagrebačku Lokomotivu te Inter iz Zaprešića.

gol expired Neobičan slučaj novog pojačanja Bayerna: Igrao za velikane i rješavao bitne utakmice, a nitko za njega nije platio ni euro divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider