Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijes i ogorčenje

Puca veliki skandal: "Tako Real pobjeđuje! Jedna od najvećih oružanih pljački u povijesti"

Tisak iz raznih dijelova Španjolske oštro ocjenjuje sudačku izvedbu Hernandeza Maesa na utakmici Reala i Almerije. "Pljačka stoljeća", grmi andaluzijski dnevnik Diario de Almeria…

Igrači Real Madrida i Almerije te sudac Hernandez Maeso (Foto: Afp)

Madridski As oduvijek je sklon Real Madridu, ali dojam je kako se čak i u madridskom dnevniku uglavnom crvene nakon jučerašnje kontroverzne pobjede Kraljevskog kluba u ogledu s malom Almerijom u 21. kolu La Lige.

Ivan Perišić Perišić se oglasio iz Beograda i poslao snažnu poruku, navijači Hajduka bit će oduševljeni divider

Madridski dnevnik prenosi bijes i ogorčenje koje naprosto lije u Andaluziji. "Mali" očito više ne žele šutjeti...

"Odlazimo s osjećajem da su nas opljačkali, a povrh toga mislit će da su učinili dobro", sarkastično je kazao veznjak Almerije Gonzalo Melero u miks-zoni Santiago Bernabeua nakon što je Real slavio protiv Almerije 3:2 pobjedničkim golom Danija Carvajala u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Bijes i ogorčenje u Andaluziji

Sjajno otvaranje utakmice Andalužana zasjenile su tri sporne odluke glavnog suca Hernendeza Maesa i njegovog pomoćnika u VAR-a sobi Hernandeza Hernandeza, a koje su bile ključne za razvoj utakmice.

Sudac je poništio pogodak Almerije zbog prethodnog prekršaja Diona Lopyja nakon šamara Judea Bellinghama, dosudio je sporni penal nakon igranja rukom Kaikyja u kaznenom prostoru Almerije i promijenio odluku nakon što je poništio pogodak Viniciusa zbog igranja rukom.

I sve tri odluke donijete su nakon konzultacije s VAR-om. Nogometaši Almerije, trener i cijela klupa žučno su prosvjedovali. Naprosto nisu mogli vjerovati, pucali su od bijesa. Dugo nakon utakmice nisu se mogli smiriti i otvoreno su govorili o krađi i pljački.

Dani Carvajal i igrači Real Madrida salve pobjedu Real Madrid slavi, Španjolska gori: "Neviđena krađa, povijesna pljačka, epohalni skandal…" divider

Još žešći bili su andaluzijski mediji, napose lokalni iz Almerije.

Ogorčenje u Almeríji: "Pljačku stoljeća na Bernabeuu"

"Almería je na Santiago Bernabeu bila žrtva jedne od najvećih sudačkih pljački u povijesti španjolskog nogometa, a bilo ih je poprilično na stadionu Reala. Iskrenu igru koju je Garitanova momčad igrala u korijenu je ugušio sudački tim iz VAR sobe, krivo tumačeći sve akcije protiv interesa Indalicosa", grmi Paco Gregorio, urednik sportske rubrike El Diario de Almeria u kolumni, a prenosi As.

"Oružana pljačka na Bernabeuu"

"I sve to s popustom od 13 minuta kako bi se olakšao Carvajalov konačni pogodak za 3:2", dodao je u prvom odlomku, također se požalivši na predugačku nadoknadu.

Utakmica je u ovim novinama opisana kao festival sudačkih darova za Real. U papirnatoj verziji na naslovnici stoji: "Un señor mangazo", sarkastična doskočica s jasnom iluzijom na glavnog suca.

"Skromna, ali ponosna Almería opljačkana je uz prijetnju oružjem na Bernabeuu", dodaju.

Ove novine nisu jedine koje dižu glas iz španjolske pokrajine Andaluzije.

"Neviđena sramota"

"Tako Real pobjeđuje!", ironično konstatiraju u listu Ideal.

"Almeria pretrpjela najveću pljačku u svojoj povijesti. Poništavali su i priznavali golove sve dok nisu stigla do 3:2", kažu u svojoj kronici i nastavlja:

"Neviđena sramota! Hernandez Maeso odredio je da pobjednik na Bernabeu mora biti domaća momčad i nikako drukčije. To je stadion na koji mali klubovi izlaze na teren s okovima oko nogu i pokušavaju igrati nogomet, a dvanaesti igrač Kraljeva za svaki slučaj uvijek sve napravi da ih spriječi. La liga bi trebala promijeniti i nazvati se ligom za pljačke", bez okolišanja udara Juanjo Aguilera u svom članku.

"Globalni skandal na Bernabéuu", naslov je La Voz de Almeria.

"Loša sudačka igra spriječila je crveno-bijelu pobjedu u Bijeloj kući", dodaju.

"VAR ukrao san"

"VAR je ukrao Almerijin san na Bernabeuu", naslov je na njihovoj naslovnici kao jedna od glavnih vijesti, jedina sa slikom.

"Almería je imala Real Madrid na konopcima veći dio utakmice, ali su je tri vrlo kontroverzne sudačke odluke vratile kući praznih ruku", pišu u podnaslovu.

I tako sve redom, podigla se velika prašina, ali ništa novo. Ni prvi, a ni zadnji put. Psi laju, karavane prolaze, Real osvaja naslove na sve moguće načine… 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider