Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Baš su nabrijani

Mađari osvetnički čekaju Dinamo: Otkrili da će najopasniji igrač imati poseban motiv

Zagrebački Dinamo gost je Ferencvaroša u trećem pretkolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš kao i prošle godine, ždrijeb je i ovoga puta u trećem pretkolu Lige prvaka spojio prvake Mađarske i Hrvatske, Ferencvaroš i Dinamo.

Prije godinu dana Modri su prošli dalje s ukupnim rezultatom 5:1, i to tako da je u prvoj utakmici u Maksimiru bilo 1:1, a onda su u uzvratu pregazili najpopularniji mađarski klub s 4:0 na njihovu terenu.

Ovoga je puta format kvalifikacija zbog pandemije koronavirusa takav da se igra na jednu utakmicu, a ždrijeb je htio da poprište odigravanja bude Groupama Arena u Budimpešti.

gol expired Dinamov dijamant Lovro Majer uvjeren da će Dinamo protiv Ferencvaroša pokazati pravo lice divider

Mađari su silno željni osvete, i igrači i njihovi mediji, u kojima je raspoloženje naraslo između ostalog i zbog toga što je Ferencvaroš u prvom i drugom pretkolu već izbacio Djurgarden i Celtic.

Mađari se hrabre eliminacijom Celtica

Primjetno je kako se Mađari hvataju za brojne kuriozitete i stvari koje bi mogle pripomoći njihovu Fradiju u borbi protiv Dinama.

"Tokmac Nguen će u listopadu postati otac, on i njegova supruga očekuju prvo dijete. Sin koji se treba roditi daje posebnu snagu Fradijevu igraču", piše Blikk o krilnom napadaču koji će predstavljati najveću opasnost za trupe Zorana Mamića, napominjući kako se radi o trenutačno prvom strijelcu mađarskog prvenstva.

gol expired Zoran Mamić: ''Naš cilj je Liga prvaka'' divider

Origo podsjeća da je Ferencvaroš ove sezone već napravio velike stvari u kvalifikacijama.

"Jedan ogroman podvig, eliminacija Celtica, već je iza mađarskog prvaka, a još jedan bi bilo izbacivanje Dinama. Zeleni su krenuli iz prvog pretkola, a sad ih samo jedna pobjeda dijeli od osiguranog mjesta u skupini jednog europskog natjecanja."

Mađarski Index donosi razgovor s Lajosom Szucsom, bivšim vratarom Ferencvaroša i čovjekom koji je prije 20-ak godina podigao veliku prašinu u Budimpešti kada je zaobilaznim putem (preko Kaiserslauterna) potpisao za Fradi nakon što je prethodno bio igrač njihova velikog rivala Ujpešta.

Bivši vratar optimističan

"Gledajući briljantnu pobjedu u gostima protiv Celtica, ne čini se nemogućim zadatkom zaustaviti Dinamo", pišu u uvodi u Mađari, a Szucs naglašava:

"Sjećam se da su i u Djurgardenu bili sretni kad su izvukli Ferencvaroš pa im je na kraju grožđe bilo kiselo. Sad Fradi ima priliku otići još dalje. Nemojmo zaboraviti da je hrvatsko prvenstvo jače od mađarskog, ali imamo šanse, bez obzira na to što neće biti gledatelja."

Portal Ripost ističe kako će veliki hendikep za domaći sastav biti prazno gledalište.

"Oko tisuću najžešćih navijača Ferencvaroša obećalo je da će se njihovo navijanje čuti na Groupama Areni. Ulog je velik jer pobjeda donosi zajamčenu jesen u Europi. Navijači će se okupiti i gledati utakmicu na projektoru u blizini stadiona."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider