Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"spremni smo"

Dinamov dijamant Lovro Majer uvjeren da će Dinamo protiv Ferencvaroša pokazati pravo lice

Dinamo u srijedu lovi playoff kvalifikacija Lige prvaka na neugodnom gostovanju kod Ferencvaroša.

Nogometaši Dinama upravo su odradili jedini trening u Budimpešti, uoči sutrašnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvaroša. Modri se nadaju da mogu ponoviti prošlogodišnje izdanje, kada su na istom stadionu u istom pretkolu slavili s uvjerljivih 4:0.

Slavlje u derbiju na Poljudu teško da je moglo stići u bolje vrijeme za europske ambicije hrvatskog prvaka. Na krilima dobre predstave u Splitu, Modri su jutros na noge Ferencvarošu krenuli puni optimizma.

"Ipak je to najveći hrvatski derbi i sigurno da nam puno znači, Hajduk je svakako dobra ekipa i vjerujem da zbog toga što smo pokazali da smo spremni i s pozitivom idemo tamo", rekao je Lovro Majer.

Zoran Mamić u Budimpešti od ključnih figura neće moći računati jedino na Theofila koji je suspendiran. Početnih 11 bit će vrlo slično postavi na Poljudu, a jedina dvojba ostaje u srcu veze - Jakić ili Gojak.

gol expired Perković slavila na Hanžeku: Pobjedu ostvarila hicem od gotovo 65 metara divider

"Zna se naš cilj, zna se da želimo utakmicu dobit, zna se da želimo ić u playoff Lige Prvaka i tražiti šansu za ulazak u grupu. Ekipa je u dobrom stanju, dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo i kvalitete i snage da pružimo dobru igru i da se plasiramo u playoff", rekao je trener Dinama.

No treće pretkolo Lige Prvaka igra se na samo jednu utakmicu, pa Modri u Budimpešti nemaju pravo na kiks. Iako Ferencvaroš po Transfermarktu vrijedi gotovo 4 puta manje od Dinama, Mađari su u prvenstvo startali s dvije pobjede i jednim remijem. A da su spremni iznenaditi u Europi, pokazali su u prva dva pretkola.

"Izbacili su dva neugodna i vrlo dobra protivnika - Djugarden i Celtic. U prvenstvu izgledaju dobro i sigurno se radi o dobroj ekipi koja ima puno vrlina", kazao je Mamić.

gol expired Ivan Rakitić zabio povratnički pogodak i zaključio veliki preokret Seville divider

"Dobro su posloženi, imaju par pojedinaca koji igraju trenutno u jako dobroj formi, al isto tako mislim da ako ćemo mi bit pravi, a vjerujem da hoćemo, da će biti dobro", ddao je Majer.

Ovog ljeta Mađari su doveli dva Dinamu dobro poznata imena - prvo s Kajzerice - Mirta Uzunija, a drugo baš s Maksimira - Roka Baturinu. No Modri se nadaju da će kao i prošle godine, kada su također u 3. pretkolu s 4:0 protutnjali Groupama Arenom pod vodstvom Nenada Bjelice, moći ponoviti isto.

"Imamo lijepo sjećanje iz Budimpešte, to se svi sjećamo. Uglavnom, spremni smo. Igramo protiv dobro organizirane ekipe koja je bolja nego prošle godine, sigurno. Ali mi smo spremni i jedva čekamo utakmicu i vjerujemo da ćemo se vratit sretni u Zagreb", zaključio je Majer.

Pobjednika sutrašnjeg susreta od skupine Lige Prvaka dijelit će tek okršaj s boljim iz dvoboja Moldea i Karabaga. Poraženog pak čeka playoff Europske Lige.

gol expired Osijek se pohvalio fotografijama: Počeo je nicati krov novog stadiona divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider