Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PSG okrenuo

Lyon pobijedio Marseille, Ćaleta-Car u finišu utakmice pocrvenio

Francusko nogometno prvenstvo je stiglo do svog šestog kola.

Duje Ćaleta-Car (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju šestog kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Marseille 4:2, dok je prvak PSG na gostovanju porazio Rennes sa 3:1. Identičnim rezultatom Bordeaux je u derbiju začelja pobijedio Guingamp.

Junak utakmice bio je Bertrand Traore koji je postigao dva gola (51, 60), iznudio jedanaesterac, te crveni karton. Golove za Lavove zabili su i Houssem Aouar (27), te Nabil Fekir (74-11m), dok su strijelci za goste bili Florian Thauvin (39) i Clinton N'Jie (82).

Marseille je utakmicu završio s igračem manje nakon što je u 83. minuti pocrvenio hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car koji je kao posljednji igrač obrane faulirao Traorea.

PSG je na gostovanju pobijedio Rennes sa 3:1 upisavši i šestu pobjedu. Domaćin je poveo u 11. minuti autogolom Rabiota, no PSG je u posljednjim trenucima prvog dijela uspio izjednačiti lijepim golom Di Marije sa 20-tak metara. U nastavku susreta gosti su golovima Meuniera (61) i Choupa-Motinga (83) stigli do pobjede.

U derbiju začelja Bordeaux je na gostovanju pobijedio Guingamp 3:1 pobjegavši iz zone ispadanja, dok je Guingamp upisao i šesti poraz ove sezone i uvjerljivo drži začelje ljestvice.

Golove za goste zabili su Kamano (53), Karamoh (80) i De Preville (90+5), dok je strijelac za domaćine bio Thuram (70-11m). Toma Bašić nije nastupio za Bordeaux.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider