Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pojačanje iz juga

Brbić na Poljudu predstavio svoje suradnike: Jedan stari i jedan na novoj funkciji

Na Poljudu je sazvana press-konferencija, a mediji su dobili obavijest samo sat vremena ranije.

Marin Brbić i Lukša Jakobušić (Foto: Robert Matić / Hajduk.hr) (Foto: Robert Mati? / Hajduk.hr)

Hajduk je danas iznenadio novinare poslavši im poziv za konferenciju za medije na kojoj je gostovao Marin Brbić, i to samo sat vremena prije njezina početka. Nije bilo naznačeno ni o čemu će predsjednik uprave Hajduka govoriti pa su u tih sat vremena krenule špekulacije.

No pola sata prije Brbićeva obraćanja medijima saznali smo kako će predsjednik predstaviti svoje suradnike.

''Kada sam predstavljen, bilo je pitanja o pojačanjima u upravljačkoj strukturi pa je došao trenutak da i to predstavimo. Od danas imamo novu funkciju, dopredsjednik uprave kluba. On je uz sportskog direktora moj prvi suradnik'', rekao je Brbić te objavio kako je to Lukša Jakobušić.

Na poziciji sportskog direktora ostaje Saša Bjelanović do 2022. godine. Novi dopredsjednik Hajduka stiže iz Dubrovnika i vaterpolskog kluba Jug, gdje je obnašao čelne pozicije.

''Predsjednik je kontaktirao sa mnom i zamolio me da se pridružim timu. Privatni sam poduzetnik i potpredsjednik Juga, nekad im predsjednik. Imam obiteljski biznis, imamo hotel, ovo je došlo iznenada i bit ću potpuno posvećen Hajduku. ''

Jakobušić se s Brbićem upoznao 2014. godine kada su Hajdukom i Jug dogovorili jednu vrstu suradnje. Njihovo prijateljstvo traje i dalje.

''Ovdje sam zbog Brbićeva poziva. Sve se odigralo brzo.''

Prvi Brbićev suradnik je veliki navijač kluba.

''Ne samo da sam navijač Hajduka, negoje  za nas u Dubrovniku zbog putovanja svaka utakmica kao gostovanje. Prošao sam cijeli put navijača Hajduka, još iz ratnih dana, preko Torcide do sad člana kluba.''

Brbić je najavu osnovnu zadaću svog zamjenika.

''Imat će uvid u sve, ali više će se posvetiti svojim užim specijalnostima – marketingu, prodaji i logistici, a ja ću više brinuti za financije i pravne poslove.''

Zanimljivo, Jakobušić se u još u lipnju spominjao kao mogući novi predsjednik Hajduka. Nije se prijavio na natječaj, ali je bio visoko u izboru head hunting agencije koja je predlagala Nadzornom odboru najbolje kandidate.

Zbog opsega novog posla najavio je kako je već od danas novi stanovnik iz Splita jer bi putovanja iz Dubrovnika bilo teško izvedivo.

Na glasu je kao jedan od najuspješnijih sportskih djelatnika kod nas posljednjih desetak godina. S njim na čelu Jug se popeo na krov Europe i nekoliko se puta okitio naslovom u domaćem prvenstvu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider