Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skupština hajduka

Jakobušić: "U HNS-u kao da nas provociraju s delegiranjem. Ako ne budemo prvaci, krivi smo samo Nikoličius i ja"

Luka Jakobušić je vodio glavnu riječ na skupštini Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak navečer održana je skupština Hajduka. Glavnu riječ na skupštini imao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Predsjednik Bijelih je komentirao odnos s HNS-om, priče o eventualnom naslovu prvaka, a dotaknuo se i mladog Luke Kapulice koji je otišao u Goricu.

Bijeli su objavili kako su ove godine u plusu 6,8 milijuna kuna.

''Planirana dobit za 2022. godinu je pet milijuna kuna. Želja je dodatno smanjiti ovisnost o transferima. Za prva četiri mjeseca je rezultat u plusu od 6.8 milijuna kun'', rekao je Ivan Matana, član Uprave Hajduka.

gol expired VIDEO Igrači Šibenika dobivaju poruke iz Splita i Zagreba: "Pokušavam zasad ignorirati" divider

Riječ je preuzeo Jakobušić

''Aktivni smo u borbi za oba trofeja. Ako ne budemo prvi ni igrači ni trener nisu krivi, možemo biti krivi samo Nikoličius i ja, odnosno ja, jer smo imali neke odluke u prvom dijelu.

Mene Tobol boli najviše. Ne boli nikoga više nego nas i vas kao vlasnike. Ali ja se nadam da je to iza nas. Trener i igrači mogu nam donijeti prvenstvo, radije bih s ovim igračima bio drugi nego s nekim drugima prvi. Najveće će pojačanje za sljedeću sezonu biti ako ostanemo svi na okupu'', rekao je Jakobušić.

''Pravimo se mrtvi...''

''Nije logično da nas nema u HNS-u. Ali, njemu ovo odgovara. I Kustiću i Smodlaki. Erceg je nebitan. Sve su posude spojene. Njima je trojici bolje kada nema Hajduka. Mi smo se već navikli. Nema potrebe da ih opterećujemo. Vjerujem da su većina od 86 klubova u našem Savezu hajdukovci... Ali, oni su odlučili da se Smodlaka, Doljanin i Erceg bore za njih. Ne daj Bože da ikome rade ono što su meni, odnosno Hajduku. Nismo se niti jednom sastali.

Hajduk nije u nijednoj komisiji. Pravimo se mrtvi. Tu smo i bavimo se Hajdukom. Kustić nije sazvao niti jedan sastanak klubova. To je koliko oni gledaju i vode računa o proizvodu. HNL je izvrstan proizvod, kada zadnji može pobijediti prvoga. Nije kriv taj sudac koji je delegiran.

gol expired UEFA potvrdila promjene u formatu nogometne Lige prvaka divider

Kriv je onaj tko ga je postavio, gospodin Ivan Novak. Ali, i njega je netko postavio. Nije ga ovaj predsjednik postavio, nego prošli, ali ga može maknuti... Zadnja tri kola svi su trebali igrati u isto vrijeme. Nama je odgovaralo da igramo ranije, ali nije pošteno. Određenim delegiranjem u posljednje vrijeme kao da nas provociraju. Mi se ne bunimo, pa misle da je sve u redu'', dodao je Jakobušić.

Komentirao je i 17-godišnjeg Kapulicu koji je potpisao za Goricu.

''Mi smo htjeli da ostane. Moj je stav, onaj tko razmišlja između Hajduka i Gorice i treba ići u Goricu. Nismo sarkastični. Kada dođu Livaja i Kalinić onda mladi igrači ne vjeruju da mogu zaigrati. I roditelji se obeshrabre. Stave velika očekivanja'', istaknuo je predsjednik Bijelih.

Plan Hajduka za iduću sezonu:

  • Borba za trofeje u Hrvatskoj
  • Plasman u grupnu fazu europskog natjecanja
  • Proljeće u Europi 2023.
  • Nastavak jačanja igračkog kadra
  • Potpuna afirmacija mladih igrača u prvu momčad
     

 VIDEO HNL golovi: Rijeka - Hajduk 0:2 (Livaja)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider