Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nimalo suptilna izjava

Perišić i Brozović dobivaju zvjezdanog suigrača? Napadač Man Utd-a najavio veliki transfer

Robusni napadač praktički je potvrdio da želi u Inter. Međutim, ne ovisi sve o njegovim željama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Conte postao je novi trener Intera, a dolazak dokazanog talijanskog stručnjaka podigao je ambicije Nerazzurra.

Conte je najavio napad na Juventus u budućnosti, a za taj projekt trebat će mu jaka pojačanja. Kao jedna od najvećih želja spominje se belgijski napadač Manchester Uniteda Romelu Lukaku, koji je i sam dao naslutiti da se nešto ozbiljno ''kuha''.

''Drago mi je da je Conte došao u Inter, on je za mene jedan od najboljih svjetskih trenera. Što se tiče moje budućnosti, već sam odlučio, ali još ne smijem ništa javno reći iz poštovanja prema Manchesteru, s kojim imam ugovor", rekao je Lukaku talijanskom Sportsmediasetu.

Lukaku želi u Italiju, ali...

U skladu s posljednjom rečenicom, nije htio konkretno odgovoriti hoće li doći u Inter. Međutim, dao je do znanja da želi zaigrati u Italiji.

"Veliki sam fan Serie A, svi koji me poznaju znaju da sam želio igrati u Premierligi, ali i da želim igrati u Italiji" dodao je.

''Moj agent će razgovarati s klubom. Ja sam već odlučio, ali mora odlučiti i klub. Uvjeren sam da će ovo biti radno ljeto", zaključio je.

Međutim, ne ovisi sve o Lukakuovim željama. Talijanski mediji pišu da se Conte prvo mora riješiti Maura Icardija, a novcem od njegove prodaje mogli bi financirati Lukakuov transfer, koji zasigurno neće biti jeftin – očekuje se da će United tražiti oko 70 milijuna eura.

Dvojac koji je stvarao moćni Juventus sada ga želi srušiti

Kao opcija se spominjala i razmjena u kojoj bi sudjelovao Ivan Perišić, ali United navodno nije zainteresiran za takve poslove.

Osim Lukakua, kao Conteova želja spominje se i Edin Džeko. Conte je često igrao u sustavu 3-5-2 u prošlosti, a prema pisanju Gazzette dello Sport, u Interu planira upariti dva tornja u vrhu napada. Navodno Džeku vidi kao ''mantinelu'' i napadača koji može odigrati povučeniju ulogu, dok bi Lukaku bio zadužen za napadanje dubine i prostora iza leđa obrane.

Kako bi srušili Juventus, Inter je doveo dvije osobe koje su dale velik obol u stvaranju njihove dominacije: osim Contea, osvajača prva tri od osam uzastopnih naslova, prije oko pola godine stigao je i bivši sportski direktor Stare dame (od 2010. do 2018.) Giuseppe Marotta.

Upravo Marotta će imati pune ruke posla kako bi riješio popriličnu zamršenu igračku križaljku i Conteu doveo željena pojačanja. Čini se da je ''operacija Lukaku'' već u punom zamahu…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider