Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ruši rekord vlašića

Vušković ostaje na posudbi: Hajduk i PSG dogovorili najveći transfer u povijesti Splićana?

Luka Vušković je navodno jako blizu odlaska u PSG.

Galerija Luka Vušković protiv Milana Luka Vušković Luka Vušković +5 Luka Vušković

Hajduk bi mogao ostvariti najveći transfer u povijesti kluba. Pred odlaskom je mladi 16-godišnji Luka Vušković.

Talentirani stoper navodno je u pregovorima s bogatim PSG-om, a Parižani su poslali ponudu od oko 11 milijuna eura i dodali 20 posto od idućeg transfera u drugi klub. Taj bi posao srušio i rekordni izlazni transfer Nikole Vlašića u Everton za 10.8 milijuna eura.

Svakako valja napomenuti da transfer nije do kraja dogovoren, no sve ide prema tome da Vušković splitsku adresu zamijeni onom pariškom. 

Mladi hajdukovac bi ostao još iduću sezonu na posudbi u Splitu, a Hajduk bi mogao zaraditi dodatna dva milijuna eura bonusa ako Vušković bude stalno igrao u dresu splitskog kluba.

Vušković je postao senzacija

Luka je sa samo 16 godina i dva dana neočekivano debitirao za prvu momčad Hajduka. Ivan Leko ga je stavio u prvih 11 u porazu 4:0 protiv Dinama na Maksimiru zbog nedostataka stopera.

Debi mu baš nije bio iz snova, no već u idućoj utakmici je zabio u pobjedi protiv Osijeka u Gradskom vrtu.

Još je nakon toga upisao pet nastupa za prvu momčad, zaigrao je i na završnici Lige prvaka mladih gdje su ga došli gledati brojni skauti, a PSG je odlučio da je on taj.

PSG, Manchester City, Milan...

Zbog problema s ozljedom nije se još vratio u prvu momčad splitskog kluba, no trebao bi uskoro ponovno zaigrati. Do kraja sezone su ostale tek četiri utakmice za Bijele.

Nakon debija za Hajduk postao je senzacija u svjetskim medijima, nema koji sportski portal nije pisao o njemu, a najviše ga je hvalio ugledni Fabrizio Romano čije su Twitter objave o Vuškoviću pregledane preko deset milijuna puta.

Svjetski mediji su i prije spominjali PSG uz Vuškovića, a navodno su ga gledali i skauti ostalih velikana poput Manchester Cityja, Barcelone i Milana. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider