Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UGODNO IH JE IZNENADIO

Luka Modrić na premijeri filma o klubu u kojem mu je započela seniorska karijera: "Zrinjski je ponos!"

Luka Modrić učestvovao je na projekciji filma o klubu u kojem je prije 21 godine započela njegova legendarna karijera

Prije šest godina, Luka Modrić podigao je Zlatnu Loptu i postao jedini kojem je to uspjelo u eri Messija i Ronalda. Dio zasluga za to svakako ide Zrinjskom. Plemići su ga prvi, nakon posudbe iz Dinama 2003., gurnuli u vatru i dali mu priliku u seniorskom nogometu.

Naš kapetan to nije zaboravio. Sinoć se pojavio na projekciji filma ''Priča o ponosu'', koja govori o povijesti mostarskog kluba. I Luka u prvi je plan istaknuo - ponos.

"Naslov filma je odličan, Zrinjski je ponos..."

Luka Modrić, bivši igrač Zrinjskog na projekciji filma izjavio je: "Naslov filma je odličan. Priča o ponosu. Jer Zrinjski je ponos. Isto tako, ja sam ponosan što sam bio dio Zrinjskog i što je moja profesionalna karijera krenula iz Zrinjskog."

Pod Bijelim brijegom prošla su mnoga imena, a jedno od najvećih je Blaž Slišković. Popularni Baka jedan je od sugovornika u filmu, a posebno je istaknuo pluralnost samog kluba.

"Bez obzira na boju kože i vjeru..."

Blaž Slišković, bivši trener Zrinjskog za Dnevnik Nove TV izjavio je:

"Mislim da je Zrinjski kao klub otvoren za sve. Da nije čisto s hrvatskim predznakom, nego da u HŠK Zrinjski mogu igrati svi, bez obzira na boju kože i vjeru i mislim da će u tom dijelu taj film pokazati veličinu samog kluba."

Tezu Bake Sliškovića lako je moguće potvrditi, s obzirom na to da je već godinama najbolji igrač Zrinjskog - Srbin Nemanja Bilbija. U dresu s lentom, gdje je na grbu šahovnica, svi su jednaki. Iako je društvo duboko podijeljeno, Zrinjski je simbol toga kako nogomet oduvijek spaja ljude.

Julian Alvarez Uništio Hrvatsku u Katru, osvojio sve u nogometu, a sad mu se sprema jedan od najvećih transfera ovog ljeta divider

Utakmica Ballkani - Dinamo Prošle godine šokirali su Dinamo, a sad svoje navijače ispadanjem od Andoraca divider

Lamine Yamal Prestižna komisija UEFA-e s bivšim Vatrenim donijela odluku o najljepšem golu Eura divider

Kobe i Joe Bryant Četiri godine nakon Kobejeve tragedije, preminuo njegov slavni otac Joe divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX