Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
godina iz snova

Modrić po prvi puta dobio i nagradu koja je mu je posebno važna: ''Vrlo malo nogometaša je osvaja''

Luka Modrić proglašen je najboljim sportašem u Hrvatskoj u anketi provedenoj među novinarima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ovogodišnjoj anketi Sportskih novosti, 67. po redu, sudjelovala su 322 novinarke i novinara iz 54 redakcije.

Najbolji nogometaš svijeta izabran je i za najboljeg sportaša Hrvatske. A Luki Modriću je ovo posebna nagrada

"Vrlo malo nogometaša je osvaja. Ja sam bio tri puta pobjednik Lige prvaka, sada evo i četvrti i da nije bilo ove reprezentativne priče, vjerojatno bi mi opet izmakla, tako da to samo govori koliko je velika konkurencija i kakve samo sportaše imamo za tako malu zemlju."

Kapetan Vatrenih pratio je sve nove pothvate braće Sinković, dok je za naše tenisače posebno navijao.

"Odigrali su savršen meč i naravno da smo bili sretni zbog tog njihovog uspjeha. Ja sam veliki fan tenisa, igram ga i sam, i bilo mi je drago da su osvojili, pogotovo protiv Francuza."

Tako je kapetan reprezentacije okončao bajnu 2018., godinu koja je stigla kao potvrda napornog rada od malih nogu.

Italija podijeljena nakon nepriznatog gola u Rimu: Videotehnologija kaže – nije gol! Patrik Schick (Foto: AFP) Gol ili ne? Gol ili ne? Gol ili ne?

"Samo treba biti ustrajan i vjerovati u sebe, radit, borit se i, ako Bog da, uz malo sreće, snovi se mogu ostvariti."

Svi ti uspjesi sada su iza naših sportaša, a evo što Luka očekuje od "vatrene 2019. Godine''. Ističe da ždrijeb euro kvalifikacija nije Hrvatskoj donio lagane protivnike.

"Svi malo podcjenjuju tu grupu, po meni nije baš tako. Grupa je dosta komplicirana i zahtjevna i moramo biti na našem nivou zato što će svi protiv nas dodatno i više gristi."

Nakon oproštaja od reprezentacije vatrenih senatora, Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića, javnost se bojala da će njihovim putem krenuti i kapetan.

"Iskreno, ja sam odlučio sa srcem. Igram za reprezentaciju, s guštom tu dolazim i dok se budem tako osjećao, želim biti i dalje tu, i dok me budu trebali, bit ću tu na raspolaganju."

A s kapetanom Modrićem na čelu, Vatreni u kvalifikacije za Euro kreću utakmicom protiv Azerbajdžan, na prvi dan proljeća 21. ožujka.

Ludilo u Engleskoj: Lovren zabio u rapsodiji Liverpoola, novi kiks Cityja, sjajni United i Spursi Dejan Lovren (Foto: AFP) Sergio Aguero (Foto: AFP) Paul Pogba (Foto: AFP) +1 Kane i Son (Foto: AFP)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider