Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro odluka o ugovoru

Modrić otkrio gdje će živjeti nakon završetka karijere: "To nam je plan"

Hrvatski kapetan Luka Modrić ima ugovor s Realom do kraja lipnja, ali nada se produženju.

Luka Modrić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Luka Modrić nada se produženju ugovora s Real Madridom poslije subotnjeg finala Lige prvaka s Borussijom Dortmund.

"Nadam se da će se to dogoditi", izjavio je 38-godišnji Modrić u ponedjeljak kasno navečer u intervjuu španjolskoj radijskoj postaji COPE.

Modriću, koji od ljeta 2012. igra za Real Madrid, ugovor istječe za mjesec dana. Odbio je govoriti o pregovorima s upravom o produženju suradnje.

"Ne mogu ništa reći. Sada je finale Lige prvaka pa moramo biti fokusirani. Ostalo će se znati kada bude vrijeme", odgovorio je.

Veseli se finalu Lige prvaka

Španjolski prvak Real Madrid igrat će u subotu u Londonu protiv Borussije Dortmund, petoplasirane momčadi njemačkog prvenstva. To mu je posljednja utakmica u sezoni.

"Jedva čekam tu utakmicu. Pripremam se za nju kao da ću igrati. Ne budem li igrao od početka, ući ću kasnije", objasnio je hrvatski veznjak. "Osjećam se jako dobro, fizički i psihički", napomenuo je.

Modrić, najstariji igrač Real Madrida, ove je sezone nastupio u 45 utakmica, od čega je u pola njih bio u početnoj postavi. Trener Carlo Ancelotti provodi klupsku politiku pomlađivanja momčadi, pa hrvatskog igrača često ostavlja na klupi.

"U početku mi je bilo to teško razumjeti jer sam tijekom čitave karijere bio u početnom sastavu. Kasnije sam prihvatio tu svoju novu ulogu te mislim da sam dobro odigrao i da je trener zadovoljan", izjavio je.

Otkrio dokad misli igrati nogomet

Poručio je da nikada neće prihvatiti da ne igra, nego će se boriti za mjesto u momčadi, ali bit će na dispoziciji ekipi kada joj zatreba.

"Mislim da sam to dobro radio dosad", istaknuo je.

Rekao je da njegov odnos s Ancelottijem manje-više dobar kao i uvijek. "Odnos se nije promijenio puno. Međusobno se poštujemo i razgovaramo kao i uvijek. No naravno da nisam zadovoljan kada ne igram", rekao je.

Modrić nije rekao dokad misli igrati profesionalni nogomet, ali kaže da se osjeća snažnim da i dalje bude među elitnim nogometašima. Izjavio je da ne razmišlja o trenerskom poslu, nego isključivo o nastavku igranja.

"Igračku karijeru želim završiti u Real Madridu. San mi je oprostiti se od igranja u klubu mog života, u mom domu", izjavio je. "No ne može se uvijek dogoditi ono što želiš", dodao je.

Modrić odlučio gdje će živjeti nakon karijere

Rekao je da se jednog dana nada oproštaju na Santiago Bernabeuu kakav je prošlog vikenda imao njegov 34-godišnji suigrač Toni Kroos.

S predsjednikom Florentinom Perezom ima dobar odnos te je predsjednik, kaže, uvijek srdačan prema njemu.

"Kada završim igračku karijeru, ostat ću u Madridu. To nam je plan. Obitelj, moja supruga i djeca, imaju važnu ulogu u mojim odlukama", izjavio je. "Oni su zadovoljni u Madridu, osjećaju se ovdje kao kod kuće, tu su im prijatelji. Madrid je naš dom. Ljudi nas vole i poštuju, pa smo zadovoljni", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider