Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatne brojke

Pod hitno mu treba odmor: Znate li kad je 35-godišnji Modrić zadnji put propustio utakmicu?

35-godišnji Luka Modrić odigrao je 19 utakmica u nizu bez prestanka, a još ga čeka La Liga, Liga prvaka i EURO.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida obranili su dva pogotka prednosti iz prvog četvrtfinalnog dvoboja Lige prvaka protiv Liverpoola, odigravši na Anfieldu utakmicu bez pogodaka. S konačnih 3:1 plasirali su se u polufinale Lige prvaka, gdje ih čeka Chelsea.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu i uglavnom bio usredotočen na svoje obrambene zadatke koje je odradio besprijekorno te s Kraljevskim klubom sedmi put došao do polufinala Lige prvaka.

Nezamjenjiv u prvom sastavu Real Madrida 

Nakon što u četiri dana pobijedili Barcelonu s 2:1 i potvrdili prolaz u polufinale Lige prvaka protiv Liverpoola, Madriđane sada čeka nastavak borbe za prvenstvenu titulu. Već u nedjelju odlaze na kratki put u madridsko predgrađe Getafe, gdje ih čeka istoimeni domaćin koji se bori za ostanak u najvišem rangu španjolskog nogometa.

U prvom susretu ove sezone Madriđani su bili uspješniji s 2:0 i ne bi trebali imati većih problema s ovim protivnikom koji posljednjih pet susreta ne zna za pobjedu. Mogla bi to biti odlična prilika da Zinedine Zidane odmori neke igrače, posebno Luku Modrića.

gol expired Hrvatsko polufinale Lige prvaka: Real Madrid izbacio Liverpool, Modrić čeka velikog prijatelja divider

Posve nevjerojatno zvuči podatak da je Luka Modrić posljednju utakmicu preskočio prije gotovo tri mjeseca, 20. siječnja ove godine, kada su ispali u šesnaestini finala španjolskog Kupa od Alcoyana.

35 mu je godina tek i 1525 minuta na terenu

Od tada pa do danas 35-godišnji hrvatski reprezentativac odigrao je 16 utakmica za madridski Real, od čega je samo jednu utakmicu počeo s klupe. To znači da je u tri mjeseca hrvatski kapetan odigrao čak 1308 minuta. 

Ako tome pridodamo da je Modrić odigrao i tri utakmice za A reprezentaciju Hrvatske, što zasigurno nije bio plan, dolazimo do podatka da je u tri mjeseca odigrao nevjerojatnih 1525 minuta.

gol expired Došao iz Tottenhama i pokorio Europu: Modrićev učinak s Realom je nevjerojatan divider

Još zanimljivije zvuči podatak da je u 19 susreta Modrić poražen tek dva puta. Jednom od Levantea u dresu Reala i jednom od Slovenije u dresu hrvatske nogometne reprezentacije.

Čeka ga još najmanje deset utakmica

Bilo bi sjajno kada bi s ovim brojkama hrvatski kapetan završio sezonu, ali čeka ga još najmanje deset utakmica, osam prvenstvenih kola La Lige i dva polufinalna susreta Lige prvaka.

Prema prvenstvenom rasporedu Real Madrida, Luka bi eventualno mogao propustiti sljedeća dva dvoboja. Prvi protiv već spomenutog Getafea i drugi protiv Cadiza. Ipak su to kvalitetom slabije momčadi koje ne bi trebale prirediti neko iznenađenje. 

No posljednjih mjesec dana sezone Luka bi mogao provesti na terenu jer ih čeka nekoliko teških prvenstvenih ispita: Sevilla, Granada, Athletic Bilbao i Villarreal. A tome treba pridodati i dva polufinala susreta Lige prvaka protiv Chelseaja.

Sezonu bi mogao završiti tek dva tjedna prije Eura

Eventualnim prolaskom u finale Lige prvaka, za što sigurno postoji šansa, Modrić bi klupsku sezonu mogao završiti tek 29. svibnja. U brojkama to izgleda ovako: ako bi odigrao sve utakmice do kraja sezone, to bi bilo još gotovo tisuću minuta na terenu.

Nakon toga čeka ga Europsko prvenstvo s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, a prvi dvoboj protiv Engleske je na rasporedu 13. lipnja. Već dva tjedna nakon finala Lige prvaka.

Stoga je logično zapitati se u kakvom će stanju 35-godišnji Modrić doći na okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije. Bez dvojbe, psihička snaga nikada nije bila upitna, Modrić će dati svoj maksimum, ali je pitanje hoće li tijelo to izdržati.

Nadajmo se da hoće jer je Hrvatska potpuno drugačija reprezentacija s Modrićem i bez Modrića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider