Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Hrvatska reprezentacija
"Bilo je okej"

VIDEO Modrić komentirao Hrvatsku u novom sustavu i zašto nije toliko imao loptu

Hrvatska je remijem protiv Slovenije osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu Svjetskog prvenstva

Hrvatska nogometna reprezentacija i Slovenija su odigrali 1:1 u prijateljskom dvoboju igranom u Kataru. Iako su u 91. minuti ostali bez pobjede, Vatreni su osigurali drugu jakosnu skupinu na ždrijebu za Svjetsko prvenstvo 2022.

Izbornik Zlatko Dalić je iskoristio ovu priliku da isproba novi sustav, a kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić tvrdi kako je za prvi put bilo dobro.

"Primarno je bilo isprobati novu formaciju, kako se snalazimo u novoj formaciji. Mislim da je to bilo dobro u većem dijelu utakmice, šteta za ovaj primljeni pogodak. Bilo bi puno bolje da smo pobijedili, ali ovo je prijateljska utakmica. Vidjet ćemo što smo mogli bolje napraviti da ne primimo taj pogodak", kazao je Modrić pa dodao su im Slovenci dosta otežali posao u ovom susretu.

"Slovenci su nam dosta otežali, bili su dosta zgusnuti. Nije bilo lako igrati".

Modrić nije imao toliko loptu u nogama

U ovom susretu Modrić nije imao toliko loptu u nogama, ali u ovom slučaju to je bio dio taktičke zamisli izbornika Dalića. Jedan od stopera više je vodio igru, a Modrić i Kovačić su tražili loptu među linijama.

gol expired Kramarić zadovoljan golom Slovencima: "Sretan si kad zabiješ i na treningu, a kamoli na utakmici" divider

"Teško je govoriti nakon prve utakmice. Treba vidjeti hoćemo li nastaviti igrati u toj formaciji, ali trebamo sve isprobati da vidimo što nam paše. Dobro, nisam bio toliko u kontaktu s loptom, a kada imate trojicu stopera, jedan od njih vodi igru. Nije to bilo loše, bilo je okej za prvu utakmicu".

Pogodak Kramarića

Tek jednom je igrao u ovoj formaciji

Kapetan je tek jednom igrao u ovoj formaciji, bilo je to u dresu madridskog Reala. 

"Jednom sam igrao u toj formaciji za Real Madrid protiv Atalante u Ligi prvaka, ali u nešto drukčijoj formaciji. Kada smo igrali s tri stopera, u vezi smo imali dva zadnja vezna. Na kraju izbornik će odlučiti što ćemo igrati i što nam najbolje paše. Nećemo nešto tvrdoglavo gurati".

gol expired VIDEO Prvo je Kramarić matirao ponajboljeg svjetskog vratara, a onda je hrvatska obrana zaspala divider

Nažalost, tribine stadiona u Dohi nisu bili previše ispunjene, ali Modrić se zahvalio navijačima koji su se uputili na dalek put kako bi dali podršku Vatrenima.

"Nije ih bilo previše, to je razumljivo, ali hvala navijačima koji su došli. Nedostajali su nam navijači", zaključio je Modrić uz riječi da je najvažnije da nije bilo ozljeda u reprezentaciji.

Kako komentirate katarski remi Hrvatske i Slovenije?

Ukupno glasova:

Najbolji trenuci s utakmice

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider