Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neće dobiti novi ugovor

Španjolci pišu da je stigao kraj ere: Modrić igra svoje posljednje mjesece u Realu, ima dvije opcije poslije Eura

Real Madrid neće nuditi Luki Modriću novi ugovor. Hrvatski kapetan može se umiroviti poslije Eura ili odabrati unosnu ponudu u Saudijskoj Arabiji.

Luka Modrić (Foto: Profimedia)

Hrvatski kapetan Luka Modrić živi svoje posljednje mjesece kao igrač Real Madrida. Poslije 12 sezona njegov je odlazak na koncu sezone neizbježan s obzirom na to kako njegova važnost u momčadi opada, odnosno kako se razvijaju ostali vezni igrači.

Španjolski Sport tvrdi da će mu polusezona koja slijedi biti posljednja u bijelom dresu. Dodaju kako je bilo puno sumnje već pri prošlogodišnjem produženju. Imao je izdašnu ponudu iz Saudijske Arabije, ali želio je nastaviti na najvišoj razini. Ipak, nije očekivao da će njegova uloga toliko izblijedjeti u tekućoj sezoni.

Luka Modrić Modrić na posebnoj svečanosti dobio prestižnu nagradu: "Živim u sadašnjosti, uživam u svakom danu" divider

Ozljede Tchouamenija i Camavinge omogućile su mu značajniju minutažu u posljednje vrijeme nego što je to bio slučaj na startu sezone. Unatoč tome, čim se Francuzi oporave ili pak Dani Ceballos uđe u ozbiljniji natjecateljski ritam, Modrićeva će rola ponovo biti sporedna.

Carlo Ancelotti pokušava ublažiti tu situaciju za Modrića, ali teško je uvjeriti bivšeg osvajača Zlatne lopte da nije bitan, čak i kad mu je 38 godina.

Luka Modrić AS proglasio Luku Modrića za najboljeg veznjaka desetljeća, tvrde da je i najbolji u povijesti nogometa divider

Sve upućuje na to da je Modrićeva era u Madridu gotova, odnosno završit će na koncu sezona. Realovi kroničari nazvat će je zlatnom erom jer je u njoj osvojeno pet Liga prvaka, a Modrić je postao puno više od onoga što su mu predviđali prije 12 godina kad je stigao za 42 milijuna eura iz Tottenhama.

Španjolci tvrde kako je i Luki jasno da je gotovo jer ove sezone u prvenstvu nijednom nije odigrao svih 90 minuta. U Ligi prvaka ima nešto značajniju ulogu, naime odigrao je punu minutažu protiv Brage i Uniona.

Luka Modrić Modrić ovo nije napravio čak četiri godine: Pogledajte ludi podatak koji je stvarno nevjerojatan divider

Real Madrid već planira sljedeću sezonu i Modrić više ne figurira kao ključna figura. U Kraljevskom klubu svjesni su toga da će izgubiti legendu, iako njegov odlazak interpretiraju kao sasvim normalan dio ciklusa, koji traje puno duže nego što se itko nadao.

Modrić će se Španjolcima moći "osvetiti" na Euru, gdje će Hrvatska igrati u skupini s Furijom. Luka će tamo sigurno biti, a poslije? Treba vidjeti hoće li se odlučiti za konačno zbogom nogometu ili prihvatiti još neku ponudu na egzotičnoj destinaciji…

Sve ranije bilo bi prebrzo, smatra Ancelotti, koji se nada kako će odraditi još jednu polusezonu s Lukom u kadru. Trenutačno im je zbog ozljeda još uvijek ključan…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider