Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uloženo jako puno

Srpska zvijezda šokirala Madriđane: To se ne viđa često, a Real ga je platio kao suho zlato

Napadača od kojeg se očekivalo da postane velika zvijezda Real Madrida u nezaustavljivom je slobodnom padu. Riječ je o Luki Joviću, 25-godišnjem srpskom napadaču…

Luka Modrić i Luka Jović u dresu Real Madrida (Foto: Guliver Image)

Što se događa s proklamiranom srpskom zvijezdom i nekadašnjim napadačem Real Madrida – Lukom Jovićem?

Zlatko Dalić Izbornik Dalić podigao prašinu: Mirišemo li kontroverzu!? Na koga je točno mislio i postoji li dublja pozadina divider

„Ne viđa se često tako drastičan pad u kratkom roku“, gotovo šokantno konstatira madridska Marca, koja se pozabavila srpskim napadačem od kojeg se jako puno očekivalo na Santiago Bernabeuu.

Jović je stigao u Real na velika vrata u ljeto 2019. U prethodnoj sezoni napravio je boom postigavši ukupno 27 golova za Orlove iz Frankfurta. Postao je napadačka zvijezda Eintrachta i Bundeslige, a Real ga je platio čak 63 milijuna eura.

Luka Jović u slobodnom padu

Od srpskog napadača očekivalo se jako puno, ali pružio je malo ili ništa. Može se reći da je razočarao Madriđane. Postigao je tek tri gola u 51 nastupu, a to je značilo da neće dugo ostati u Realu. Vratio se u Eintracht na posudbu, a potom je prešao u Fiorentinu, i to besplatno.

Produkt omladinske škole Crvene zvezde naposljetku je prešao u Milan krajem ljetošnjeg prijelaznog roka. U Milanu nije zabio još nijedan gol, upisao je tek sedam nastupa i uglavnom sjedi na klupi. Zbrajajući zadnjih pet sezona postigao je tek 20 golova.

Trofej namjenjen pobjedniku Eura Poznati parovi dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo: Dobra i loša vijest za BiH divider

„Nevjerojatan je 'nestanak' igrača za kojeg su se prije šest sezona borili velikani Europe“, ističe Marca i nastavlja:

„Jer Jović je u ljeto 2019. postao jedna od najtraženijih 'devetki'. Uz Kanea, Benzemu, Lewandowskog, Luisa Suareza, Cristiana Ronalda i Mbappea bio je jedan od najtraženijih golgetera Europe.“

Real ga platio kao suho zlato

Njegova mladost i golgeterska moć doveli su ga u središte pozornosti pola Europe. Posebno je upečatljiva bila borba između Reala i Barcelone za njegov potpis. Na kraju je završio u Realu.

„Real je puno uložio s ciljem da jednom zauvijek okonča problem koji su imali s Benzeminom zamjenom. Jović je izabran za ulogu adekvatne zamjene, ali nije bio na visini zadatka. Naišao je na ubojitu verziju Karima koja mu nije dala nikakve mogućnosti da se izađe u prvi plan, a nije ni iskoristio nekoliko prilika koje je imao“, ističe Marca.

Messi i Xabi Alonso VIDEO Sjajna analiza: Hit-trener objasnio kako je teško čuvati Messija na jednoj poziciji divider

Jović je neuspjeh u Madridu objasnio sljedećim riječima:

"Prerano sam otišao u Real. Benzema je eksplodirao i zasluženo osvojio Zlatnu loptu. U početku sam imao peh. Prvo je izbio covid, zatim su me zaustavile neke ozljede, ali za mene je to definitivno bilo veliko iskustvo.“

U Milanu još nijedan gol

Jović je potom ptišao je u Fiorentinu, gdje je povratio nešto od svoje izgubljene važnosti i dio svog golgeterskog instinkta. Ali nije bilo dovoljno. Viole su ga besplatno prepustile Milanu, koji je cijelo ljeto tražio pojačanje u napadu i u cajtnotu prijelaznog roka uzeo je Jovića, valjda u nadi da će kod njih proraditi.

„Oklada koja nije dobro ispala jer se Srbin vratio na staro. On je zamjena i nije postigao nijedan gol“, zaključuje Marca.

Jović u ništa boljoj formi nije bio ni u srpskoj reprezentaciji. Nije se proslavio na Svjetskom prvenstvu u Katru kao ni cijela srpska momčad. U kvalifikacijama za Euro 2024. upisao je tek jedan nastup i nije postigao pogodak. Zasad je postigao ukupno 10 golova u 31 nastupu za Srbiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider