Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RIJEŠILI SU GA SE

Luka Jović odlazi iz Reala pokušati zamijeniti sjajnog sunarodnjaka

Srpski napadač ispostavio se kao jedan od najgorih poslova kraljevskog kluba u posljednjih desetak godina.

Luka Jović i Marcelo Brozović (Foto: Afp)

Dovršen je još jedan nogometni posao o kojem se proteklih dana podosta pisalo, ali većinom bez ikakvih korektnih zaključaka. Sve dok odjednom nije postalo službeno kako Luka Jović napušta Real Madrid te će sreću pokušati pronaći u redovima Fiorentine.

Talijani su Jovića imali plan dovesti već neko vrijeme, odnosno postao im je prvi pick još otkako su Dušana Vlahovića prodali Juventusu. Znajući koliko je Vlahović bio efikasan, neće mu zamijeniti ga biti lagan posao.

Preokret pred kraj pregovora

Najveći preokret oko ovog transfera zapravo se dogodio pred sam kraj pregovora. Fiorentina je konstantno radila na posudbi, da bi na kraju došlo do toga da je Jović raskinuo ugovor s Realom te potpuno besplatno promijenio klub.

Real tako svakako pada u veliki minus, gledajući da su Jovića 2019. godine, nakon fenomenalne sezone u Eintrachtu, platiti 63 milijuna eura, no isto tako su se oslobodili velike plaće koju su mu ugovorom dali. Isto tako se nećega morao odreći i sam napadač, budući da mu primanja u Fiorentini neće biti niti približno velika. No, minutaža na terenu svakako hoće. 

Uspio je Real dogovoriti i polovicu odštete za idući transfer Jovića, koji je s Fiorentinom potpisao na dvije godine, uz opciju produženja na još dvije.

Madrižani su Jovića doveli nakon što je u jednoj sezoni za Eintracht postigao 17 pogodaka u 32 nastupa, uz šest asistencija. Za Real je nastupio 51 put, postigavši tek tri. Jednu polusezonu proveo je na posudbi u Eintrachtu, ali nije bio efikasan kao ranije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider