Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
govorio o hajduku

VIDEO Ivanušec o propuštenom Svjetskom prvenstvu: "Hrvatsku je teže gledati nego za nju igrati"

Luka Ivanušec govorio je za Dnevnik Nove TV.

Jedan od nositelja Dinamove igre Luka Ivanušec spreman je za nastavak prvenstva u kojem će Dinamo braniti 6 bodova prednosti ispred prvog pratitelja Hajduka.

Najveći rival u nastavak sezone ulazi pak s velikim pojačanjem na poziciji trenera, ali i bez velikog talenta iz ofenzivne linije.

"Biuk je po meni bio jedan od njihovih najboljih igrača, ali mislim da je i dalje Hajduk kvalitetna ekipa. Imaju širok roster igrača i to mogu dobro pokriti. Dobit će sigurno i s novim trenerom neku drugu dimenziju, ali sve je na nama. Mi trebamo gledati samo sebe i ako budemo onakvi kakvi smo bili u prvom dijelu, sve će završiti kako mi priželjkujemo", rekao je za Dnevnik Nove TV Dinamov nogometaš Luka Ivanušec.

Mislav Oršić Poznato koji klub s Otoka želi Oršića: Ponudili su Dinamu osam milijuna eura plus bonuse divider

Hrvatsku je teže gledati

U ostvarivanju tog cilja Modrima će dobro doći naoko nešto lakši raspored na otvaranju polusezone. U prvih pet kola nemaju nijedan derbi i tek dva suparnika iz kategorije prvih pet najboljih momčadi jesenskog dijela prvenstva.

"Liga je jaka i sve ekipe, bez obzira na to što to na papiru izgleda lakše, nije tako jer ako nisi maksimalan, ne možeš uzeti bodove. Mi moramo biti maksimalno koncentrirani i dobro se spremiti za to prvo kolo."

Achraf Hakimi i Dani Olmo Dinamo zadovoljno trlja ruke: Stigla nemoralna ponuda za Olma, evo koliko će zaraditi Modri divider

Iako je kao jedan od najboljih driblera domaćeg nogometa dugo bio u krugu Vatrenih, nije bio pozvan za Svjetsko prvenstvo u Katru. Pa je li bilo teže gledati ili igrati za Hrvatsku, kao npr. na Euru 2021.?

"Pa, teže je gledati. Živciraš se, ali mislim da smo na kraju krajeva napravili jako dobar rezultat. Ne jako dobar, nego fantastičan. Biti treći na svijetu velika je stvar i čestitam svim reprezentativcima na takvom rezultatu, to je velika stvar za Hrvatsku."

Domagoj Antolić Antolić odlučio reagirati: "Nisam Mamićeva kopija, a na stadionu se i dalje radi" divider

O transferu ne razmišlja

Bila bi velika stvar i za njega osobno da je bio dio brončanih junaka, no sam je uoči Mundijala otvoreno poručio kako je svjestan da izbornik Dalić u tom trenu ima bolje opcije. I time iskazao visoku dozu samokritičnosti.

"Da, volim krenuti od sebe. Volim u sebi vidjeti što nije dobro, što mogu popraviti. Jednostavno sam takav."

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

Inozemni transfer trenutačno mu nije u prvom planu.

"Sve što će se događati na ljeto bit će posljedica dobrih igara, tako da o tome ne želim razmišljati. Želim ići korak po korak."

Prve korake na putu do prave forme dinamovci će tesati na pripremama u Rovinju do 12. siječnja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider