Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima 74 godine

Luiz Felipe Scolari se vratio iz mirovine i potpisao za novi klub

Scolarijeva prva utakmica na čelu Atletica bit će gostovanje kod Fluminensea 21. lipnja. Atletico je četvrti u ligi s 18 bodova iz 10 utakmica.

Luiz Felipe Scolari (Foto: Afp)

Luiz Felipe Scolari, koji je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka, odlučio je prekinuti trenersku mirovinu kako bi preuzeo brazilski klub Atletico Mineiro s kojim je potpisao ugovor do prosinca 2024.

Scolari je napustio svoj posao tehničkog direktora u Athletico Paranaenseu kako bi prešao u klub iz Belo Horizontea, gdje je naslijedio argentinskog trenera Eduarda Coudeta.

Prošle je godine odveo odveo Athletico do finala Copa Libertadores , a onda najavio povlačenje u studenom, nastavljajući raditi u klubu kao tehnički direktor.

Scolari je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. u Japanu, ali je bio i izbornik kada su Brazilci doživjeli 1-7 poraz od Njemačke kod kuće u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Odveo je Portugal do finala Europskog prvaka 2004. i polufinala Svjetskog prvenstva 2006. prije nego što je preuzeo Chelsea, gdje je izdržao sedam mjeseci prije nego što je otpušten.

Na klupskoj razini, sada 74-godišnji Scolari je uživao u uspjehu u Brazilu i Kini. Osvojio je brazilsku Serie A i Copa Libertadores s Germiom i Palmeirasom, te kinesku Super ligu i azijsku Ligu prvaka s Guangzhou Evergrandeom.

Scolarijeva prva utakmica na čelu Atletica bit će gostovanje kod Fluminensea 21. lipnja. Atletico je četvrti u ligi s 18 bodova iz 10 utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider